Product

Ιουλιανός ο... Υπερβάτης

Product

Ιουλιέτα και Ρωμαίος

Ιουλιανού ιερή σοφία

Κωδικός:
86946
Manufacturer: 
Description: 

Ένα πρωτότυπο βιβλίο, το οποίο περιλαμβάνει σοφές διατυπώσεις πνεύματος και ανθρωπισμού από το έργο του φιλοσόφου αυτοκράτορα Ιουλιανού (331-363 μ.Χ.).
Ο φιλόσοφος Ιουλιανός, που οι εχθροί του τον απoκάλεσαν "Αποστάτη" ή "Παραβάτη", ενώ οι φίλοι του Μέγα, υπήρξε ο τελευταίος Έλληνας κοσμοκράτορας. Το φιλοσοφικό του έργο αποτελεί τομή στη φιλοσοφία, καθώς στις πραγματείες του συνοψίζεται το πνεύμα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας.
Η αξία του έργου του είναι διαχρονική και πολλά από όσα διατυπώνει έχουν σχέση ακόμη και με τη σύγχρονη πραγματικότητα.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένα πρωτότυπο βιβλίο, το οποίο περιλαμβάνει σοφές διατυπώσεις πνεύματος και ανθρωπισμού από το έργο του φιλοσόφου αυτοκράτορα Ιουλιανού (331-363 μ.Χ.). Ο φιλόσοφος Ιουλιανός, που οι εχθροί του τον απoκάλεσαν "Αποστάτη" ή "Παραβάτη", ενώ οι φίλοι του Μέγα, υπήρξε ο τελευταίος Έλληνας κοσμοκράτορας. Το φιλοσοφικό του έργο αποτελεί τομή στη φιλοσοφία, καθώς στις πραγματείες του συνοψίζεται το πνεύμα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας. Η αξία του έργου του είναι διαχρονική και πολλά από όσα διατυπώνει έχουν σχέση ακόμη και με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Ένα μέρος από αυτά τα αποσπάσματα παρουσιάζονται εδώ ως προτάσεις ιερής σοφίας, δηλαδή ακμαίας ευφυΐας του βίου, χρήσιμα στην καθημερινή μας ζωή! Το βιβλίο προλογίζουν ο καθηγητής προϊστορικής αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Γιώργος Χουρμουζιάδης και ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, ενώ το παράρτημα είναι του καθηγητή Χρήστου Ντικμπασάνη, ιστορικού των θρησκειών.
Subtitle: 
Συμβουλές καθημερινού βίου από τον τελευταίο Έλληνα Κοσμοκράτορα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-421-051-3
Book pages: 
125
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αλέξανδρος Μήτσιου πραγματοποίησε φιλοσοφικές σπουδές στο Α.Π.Θ. (Master Φιλοσοφίας, Ειδικεύσεις: Πολιτική Φιλοσοφία και Φιλοσοφική Ανθρωπολογία, Αισθητική, Ιστορία). Ασχολείται επαγγελματικά με τη συγγραφή και την αρθρογραφία για περίπου δύο δεκαετίες. Έχει κάνει ραδιόφωνο και τηλεόραση. Πραγματοποίησε πολλές ομιλίες και διαλέξεις, και έλαβε μέρος σε ημερίδες και συνέδρια. Είναι Τακτικό Μέλος του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων Ελλάδος, συνεργάτης στο Εργαστήριο Φιλοσοφικής Έρευνας πάνω στο Φαντασιακό της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. και συντονιστής κοινωνικών οργανώσεων.
Είναι ενεργός πολίτης, με μακρά συνδικαλιστική πορεία και συμμετοχή στα κοινά (επίτιμος πρόεδρος φοιτητών Φιλοσοφικής Α.Π.Θ., υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και δύο φορές υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης).

Subtitle: 
Συμβουλές καθημερινού βίου από τον τελευταίο Έλληνα Κοσμοκράτορα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-421-051-3
Book pages: 
125
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο