Product

Ιπποφαές

Product

Ιπτάμενα, τροχοφόρα και πλεούμενα

Ιπποφορβείο γυναικών

Κωδικός:
78397
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

... Σας αφηγήθηκα την ιστορία μιας γης, εκεί όπου το χιόνι με τα τέσσερα χρώματα φύτρωνε σαν βαμβάκι, όπου οι άνθρωποι έκαναν σκι σε λόφους κίτρινης άμμου με χρυσαφένιους κόκκους, όπου οι άντρες ψάρευαν στην άμμο και οι γυναίκες μιλούσαν την ωραία γλώσσα των μελισσών, κι άλλες μιλούσαν τη γλώσσα των πουλιών.
... Και τώρα μαζεύω τη γλώσσα μέσα στο στόμα μου, τη διπλώνω και τη βάζω στο κουτί της. Δίνω τα χέρια και τα πόδια μου μάλλινο νήμα. Λειώνω στη φωτιά της κοχλάζουσας σιωπής. Κατοικώ τα ανεμίσια παπούτσια μου. Στους ώμους μου βγαίνουν φτερούγες!
Δραπετεύω.

11,92 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

... Σας αφηγήθηκα την ιστορία μιας γης, εκεί όπου το χιόνι με τα τέσσερα χρώματα φύτρωνε σαν βαμβάκι, όπου οι άνθρωποι έκαναν σκι σε λόφους κίτρινης άμμου με χρυσαφένιους κόκκους, όπου οι άντρες ψάρευαν στην άμμο και οι γυναίκες μιλούσαν την ωραία γλώσσα των μελισσών, κι άλλες μιλούσαν τη γλώσσα των πουλιών. ... Και τώρα μαζεύω τη γλώσσα μέσα στο στόμα μου, τη διπλώνω και τη βάζω στο κουτί της. Δίνω τα χέρια και τα πόδια μου μάλλινο νήμα. Λειώνω στη φωτιά της κοχλάζουσας σιωπής. Κατοικώ τα ανεμίσια παπούτσια μου. Στους ώμους μου βγαίνουν φτερούγες! Δραπετεύω. Νοτιοδυτικά της Μέκκας, κάτω από έναν πύρινο ουρανό, στην Αραβία των κσουρ, της άμμου και των λιθαριών, εκεί όπου βασιλεύουν δεσποτικοί καΐντ περιτριγυρισμένοι από υποταγμένες γυναίκες και άλογα, η Μπαλκίς φέρνει στον κόσμο ένα κορίτσι, τη Χάζερ. Η κατάρα πέφτει σαν κεραυνός και το ανεπιθύμητο κοριτσάκι θα ενσαρκώσει όλες τις αμαρτίες του κόσμου και θα «διαφθείρει» τις οικογενειακές σχέσεις. Παραισθησιακό μυθιστόρημα μιας οικογένειας που τα μέλη της, άντρες και γυναίκες, προσφεύγουν στο Κοράνι και στην αραβική ποίηση για να δικαιολογήσουν τα ανοσιουργήματά τους, το Ιπποφορβείο γυναικών είναι μια μεταφορά πάνω στο σχίσμα ανάμεσα στο παραδοσιακό και αγαπημένο παρελθόν και το σαρωτικό εκσυγχρονισμό, τον οποίο συμβολίζει η γυναίκα, εξιλαστήριο θύμα στον αραβομουσουλμανικό κόσμο.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-256-548-9
Book pages: 
214
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αμίν Ζαουί γεννήθηκε το 1956 στη Μσίρντα της δυτικής Αλγερίας (περιοχή Τλεμσέν). Καθηγητής της φιλολογίας στο Οράν και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Paris VIII, εργάστηκε και ως παραγωγός και παρουσιαστής της τηλεόρασης. Το 1995 έγινε δεκτός στο Διεθνές Κοινοβούλιο των Συγγραφέων, στην Καέν της Γαλλίας, και το 2000 επέστρεψε και εγκαταστάθηκε οριστικά στο Οράν. Σήμερα είναι διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Αλγερίας. Άλλα έργα του είναι: "Ύπνος μιμόζας", "Η υποταγή", "Ραζία", "Το συμπόσιο των ψεμάτων" και το δοκίμιο "Η κουλτούρα του αίματος" (στα γαλλικά, όλα από τις εκδόσεις "Le Serpent a Plumes").

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-256-548-9
Book pages: 
214
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο