Product

Ισοκράτους Περί ειρήνης Β΄ τάξη ενιαίου λυκείου

Product

Ισομετρική αυτοαντίσταση

Ισολογισμοί της ελληνικής γεωργίας κατά περιφέρεια και σε επίπεδο χώρας (1950, 60, 70, 80, 90, 2000))

Κωδικός:
114232
Description: 

Παρά τις σημειωθείσες μεταβολές και τη διαφοροποίηση των κοινωνικών δομών, λόγω της οικονομικής ανάπτυξης, ο αγροτικός τομέας παραμένει στην Ελλάδα βασικός στη δημιουργία εισοδήματος και απασχόλησης το πληθυσμού της υπαίθρου.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Παρά τις σημειωθείσες μεταβολές και τη διαφοροποίηση των κοινωνικών δομών, λόγω της οικονομικής ανάπτυξης, ο αγροτικός τομέας παραμένει στην Ελλάδα βασικός στη δημιουργία εισοδήματος και απασχόλησης το πληθυσμού της υπαίθρου. Η περίοδος 1950-2000 είναι ασφαλώς εκείνη κατά την οποία κατεγράφησαν οι σημαντικότερες αλλαγές την οικονομία. Ενώ το 1950 η χώρα χαρακτηριζόταν ως αγροτική, σήμερα (2003) αυτό δεν ισχύει. Μολαταύτα επειδή -λόγω το διεθνούς καταμερισμού εργασίας- φαίνεται σχετικά δύσκολη μια ταχεία εκβιομηχάνιση, με την κλασική έννοια του όρου, συνάγεται ότι η χώρα συνεχίζει να έχει ανάγκη την ανάπτυξη του αγροτικού χώρου. [...] Εκείνο το οποίο απουσιάζει από την ελληνική βιβλιογραφία και το οποίο πιστεύεται ότι θα αποτελούσε καινοτομία, είναι η καταγραφή υπό μορφή ισολογισμού του παλίμψηστου της γεωργίας τόσο στο επίπεδο της χώρας, όσο και σε εκείνο της περιφερείας. [...] (απόσπασμα από την εισαγωγή του βιβλίου)
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8314-02-Χ
Book pages: 
346
Book Dimensions: 
23χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Θεόδωρος Παπαηλίας γεννήθηκε το 1954. Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και στη Γερμανία, όπου αναγορεύθηκε σε διδάκτορα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Εργάσθηκε επί δεκαετία σε διευθύνσεις μελετών ως ερευνητής και από το 1990 διδάσκει σε προπτυχιακούς (Πολιτική Οικονομία) και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές (Δημόσια Οικονομικά, Κοινωνική Πολιτική, Συστήματα Υγείας). Έχει δημοσιεύσει πολλές μονογραφίες, βιβλία και άρθρα, ενώ έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8314-02-Χ
Book pages: 
346
Book Dimensions: 
23χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο