Product

Ιστορία της βυζαντινής φιλοσοφίας

Product

Ιστορία της Γαλλίας

Ιστορία της Βωβούσας

Κωδικός:
11285
Product Categories: 
0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Subtitle: 
Απομνημονεύματα Απόστολου Χατζή ή Τσαρούχα για τη Βωβούσα Ιωαννίνων του 19ου αιώνα
Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-343-399-3
Book pages: 
125
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αντώνης Μιχ. Κολτσίδας γεννήθηκε το 1947 στο Παλαιό Σκυλίτσι της Βέροιας. Σπούδασε Μεσαιωνική και Νεοελληνική φιλολογία και ιστορία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από το 1972 είναι καθηγητής-φιλόλογος στη Δημόσια Εκπαίδευση. Το 1994 πήρε το πρώτο διδακτορικό του δίπλωμα από την Παιδαγωγική Σχολή του Α.Π.Θ. και αναγορεύτηκε αριστοβάθμιος διδάκτορας Παιδαγωγικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (στη Νεότερη Ιστορία). Το 2001 πήρε το δεύτερο διδακτορικό του δίπλωμα από τη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. και αναγορεύτηκε αριστοβάθμιος διδάκτορας Θεολογίας στο Α.Π.Θ. (στην Παιδαγωγική - Ιστορία της Εκπαίδευσης).
Πραγματοποίησε πολυάριθμες γλωσσολογικές και λαογραφικές έρευνες και καταγραφές στον ευρύτερο βόρειο ελλαδικό και στον όμορο βαλκανικό χώρο, ιστορικές έρευνες σε αρχειακές μονάδες του εσωτερικού και του εξωτερικού και έλαβε μέρος σε πανελλήνια και διεθνή (στο εσωτερικό και το εξωτερικό) συνέδρια και συμπόσια. Διδάσκει, από δεκαετίας, με ανάθεση εντεταλμένου επιστημονικού - καθηγητικού έργου στα ελληνικά και ξένα πανεπιστημιακά σεμινάρια, ιδρύματα και ινστιτούτα.
Είναι διδάκτορας της Ιστορίας και διδάκτορας της Ιστορίας της Εκπαίδευσης, φιλόλογος, ιστορικός, μελετητής της νεότερης Μακεδονικής Ιστορίας, ειδικός ερευνητής του Βλαχόφωνου Ελληνισμού και εξειδικεύεται στην ιστορική απεικόνιση πόλεων και τόπων του βορειοελλαδικού και του βόρειου εθνολογικού ελληνικού χώρου. Τα ενδιαφέροντά του επεκτείνονται στην ψυχοκοινωνιολογία της αγωγής του εφήβου, στην παιδαγωγική, στη γλωσσολογία, στη λεξικογραφία, στην αρθρογραφία, στην κριτική, στη φιλολογία γενικότερα και στη λογοτεχνία. Είναι ο εκδότης του επιστημονικού περιοδικού "Αναζητήσεις", τακτικό μέλος σε επιστημονικές ενώσεις και εταιρείες, σε εγκυκλοπαίδειες και στον ημερήσιο τύπο και επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτικά προγράμματα - εκπομπές με ιστορικά και φιλολογικά θέματα.

Subtitle: 
Απομνημονεύματα Απόστολου Χατζή ή Τσαρούχα για τη Βωβούσα Ιωαννίνων του 19ου αιώνα
Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-343-399-3
Book pages: 
125
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο