Product

Ιστορία της Ρωσίας

Product

Ιστορία της Ρωσικής επανάστασης

Ιστορία της Ρωσικής επανάστασης

Κωδικός:
87614
Manufacturer: 
Description: 

Η "Ιστορία της Ρωσικής επανάστασης" του Λέον Τρότσκι καταχωρήθηκε από την παγκοσμία κριτική ανάμεσα στα μεγάλα, τα μνημειακά έργα που γράφτηκαν στο κύλισμα των αιώνων. Σ' αυτό πρέπει να προστεθεί: μέσα στα τριάντα συγκλονιστικά χρόνια από τότε που είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, το βιβλίο μεταφράστηκε σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες, κι όπως δείχνουν οι νεότερες μεταπολεμικές εκδόσεις όχι μόνο διατήρησε την επικαιρότητά του μα και την αύξησε σημαντικά.

42,92 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η "Ιστορία της Ρωσικής επανάστασης" του Λέον Τρότσκι καταχωρήθηκε από την παγκοσμία κριτική ανάμεσα στα μεγάλα, τα μνημειακά έργα που γράφτηκαν στο κύλισμα των αιώνων. Σ' αυτό πρέπει να προστεθεί: μέσα στα τριάντα συγκλονιστικά χρόνια από τότε που είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, το βιβλίο μεταφράστηκε σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες, κι όπως δείχνουν οι νεότερες μεταπολεμικές εκδόσεις όχι μόνο διατήρησε την επικαιρότητά του μα και την αύξησε σημαντικά. Κι αυτό όχι μόνο γιατί αγκαλιάζει σε όλο του το βάθος και το πλάτος ένας ιστορικό γεγονός κολοσσιαίο και πρωτοφανέρωτο που γεμίζει ολόκληρη εποχή, μα γιατί ο συγγραφέας σφυριλατεί εδώ έναν καινούργιο τρόπο ιστοριογραφίας -καταλυτικό , θα λέγαμε- όπου οι κύριοι πρωταγωνιστές είναι οι κοινωνικές τάξεις και ομάδες κι όπου τα πρόσωπα, μεγάλα είτε μικρά, συνδέονται με βαθύτερες, αντικειμενικές τάσεις στην μια ή την άλλη κατεύθυνση, και διαποτίζονται από αυτές. [...] (Από το σημέίωμα του μεταφραστή)
Subtitle: 
Η Φεβρουαριανή επανάσταση
Publications Date: 
2003
Book pages: 
420
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
2

Ο Λέον Τρότσκι (1879-1940) ήταν ένας από τους κεντρικούς ηγέτες της Οκτωβιανής Επανάστασης του 1917 στη Ρωσία, καθώς και του Μπολσεβικικού Κόμματος και της Κομμουνιστικής Διεθνούς κατά τα πρώτα χρόνια της Σοβιετικής Δημοκρατίας. Μετά τον θάνατο του Λένιν το 1924, ο Τρότσκι ήταν ο βασικός ηγέτης του αγώνα για τη συνέχιση της κομμουνιστικής προοπτικής, μπροστά στην πολιτική αντεπανάσταση της οποίας επιφανέστερος εκπρόσωπος ήταν ο Στάλιν. Ο Τρόσκι εξορίστηκε από τη Σοβιετική Ένωση το 1929. Δολοφονήθηκε στο Μεξικό το 1940 από τη μυστική αστυνομία του Στάλιν.

Subtitle: 
Η Φεβρουαριανή επανάσταση
Publications Date: 
2003
Book pages: 
420
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
2