Product

Ιστορία της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας

Product

Ιστορία της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας

Ιστορία της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας

Κωδικός:
89503
Manufacturer: 
Description: 

Ένα μοναδικό βιβλίο, γραμμένο με απλά λόγια, ώστε να μπορέσουμε όλοι να γνωρίσουμε την αρχαία ελληνική σκέψη σε όλο της το βάθος και την ευρύτητα.
Ο ντε Κρεσέντσο, λάτρης της αρχαίας ελληνικής κληρονομιάς και συγγραφέας πολλών βιβλίων για τους αρχαίους φιλοσόφους, αναλύει όλους τους αρχαίους διανοητές, προσωκρατικούς και μετασωκρατικούς, και ξεκινώντας από τον Θαλή τον Μιλήσιο καταλήγει στον νεοπλατωνικό Πλωτίνο.
Στον πρόλογο του βιβλίου ο συγγραφέας γράφει χαρακτηριστικά:

23,97 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ένα μοναδικό βιβλίο, γραμμένο με απλά λόγια, ώστε να μπορέσουμε όλοι να γνωρίσουμε την αρχαία ελληνική σκέψη σε όλο της το βάθος και την ευρύτητα. Ο ντε Κρεσέντσο, λάτρης της αρχαίας ελληνικής κληρονομιάς και συγγραφέας πολλών βιβλίων για τους αρχαίους φιλοσόφους, αναλύει όλους τους αρχαίους διανοητές, προσωκρατικούς και μετασωκρατικούς, και ξεκινώντας από τον Θαλή τον Μιλήσιο καταλήγει στον νεοπλατωνικό Πλωτίνο. Στον πρόλογο του βιβλίου ο συγγραφέας γράφει χαρακτηριστικά: "Για την ιστορία της δυτικής σκέψης η γριά Ελλάδα αποτέλεσε ό,τι για το σύμπαν η Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang) από την οποία προέκυψαν οι γαλαξίες και οι αστερισμοί. Εάν δεν είχε υπάρξει ποτέ ο ελληνικός πολιτισμός, σήμερα θα είχαμε καταλήξει κάτω από την επιρροή των ανατολικών δογμάτων. Γιατί λίγο πιο κάτω από την Ελλάδα υπάρχει η τρομερή Μέση Ανατολή, περίεργη γη, όπου οι άνθρωποι από παιδιά μεγαλώνουν με το χόμπι της θρησκείας. Δίχως κάποιες μάχες, όπου ευτυχώς νίκησαν οι δικοί μας, και δίχως την αντίσταση του ελληνικού ορθολογισμού, που μας κληροδότησαν οι γέροντες προσωκρατικοί φιλόσοφοι, κανείς από εμάς δεν θα είχε σωθεί από την ασιατική επιδρομή".
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-210-469-4
Book pages: 
492
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Luciano De Crescenzo γεννήθηκε στη Νάπολη το 1928, είναι δημοσιογράφος, σεναριογράφος και συγγραφέας βιβλίων που σημειώνουν πολύ μεγάλη επιτυχία. Ανάμεσά τους σημειώνουμε: "Η ζωή του Λουτσιάνο Ντε Κρεσέντσο γραμμένη από την ίδιο", "Η Νάπολη του Μπελαβίστα", "Οι διάλογοι του Μπελαβίστα".

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-210-469-4
Book pages: 
492
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο