Product

Ιστορία της ιατρικής

Product

Ιστορία της ιατρικής

Ιστορία της ιατρικής

Κωδικός:
71939
Manufacturer: 
Description: 

Αυτό το βιβλίο εισάγει τον αναγνώστη στην ιστορία ενός από τα πιο ευγενή και αρχαιότερα επαγγέλματα, την ιατρική. Μελετάει την εξέλιξη της παγκόσμιας ιατρικής από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα. Αναφέρεται σε όλους τους κλάδους της ιατρικής και ακόμη στην οδοντιατρική, στη φαρμακευτική και στη βιολογία. Σημαντικό τμήμα του βιβλίου αναφέρεται και στην εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας. Ακόμη δίνει στοιχεία για τα βήματα που ακολούθησε η ιατρική εκπαίδευση και η κοινωνική θέση του ιατρού ανά τους αιώνες.

45,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Αυτό το βιβλίο εισάγει τον αναγνώστη στην ιστορία ενός από τα πιο ευγενή και αρχαιότερα επαγγέλματα, την ιατρική. Μελετάει την εξέλιξη της παγκόσμιας ιατρικής από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα. Αναφέρεται σε όλους τους κλάδους της ιατρικής και ακόμη στην οδοντιατρική, στη φαρμακευτική και στη βιολογία. Σημαντικό τμήμα του βιβλίου αναφέρεται και στην εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας. Ακόμη δίνει στοιχεία για τα βήματα που ακολούθησε η ιατρική εκπαίδευση και η κοινωνική θέση του ιατρού ανά τους αιώνες. Ενώ είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο είναι προσιτό σε κάθε αναγνώστη. Βέβαια είναι ένα σημαντικό βοήθημα για τον σπουδαστή και κάθε άτομο που δραστηριοποιείται στις βιολογικές επιστήμες.
Subtitle: 
Από τους προϊστορικούς χρόνους έως σήμερα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-8229-21-9
Book pages: 
575
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Πάνος Μανιάτης διδάσκει το μάθημα της Ιστορίας της Ιατρικής στο ΤΕΙ Αθήνας. Μόνιμος εκπαιδευτικός στα ΤΕΙ από την ίδρυσή τους, εκτός από την Ιστορία της Ιατρικής δίδαξε ή και διδάσκει και άλλα μαθήματα συναφή με τις σπουδές του, όπως Ιατρική, Φυσική, Ηλεκτρονική Φυσική και Τεχνολογία, Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές κ.ά. o Ως προπτυχιακός και μεταπτυχιακός σπουδαστής συμμετείχε σε ερευνητικές δραστηριότητες που είχαν και σχέση με την Ιατρική και Ηλεκτρονική Τεχνολογία, την Αγωγή Υγείας, τη Γεωφυσική κ.ά. o Στο εκπαιδευτικό του έργο περιλαμβάνονται συγγραφή βιβλίων στα προαναφερόμενα επιστημονικά πεδία, όπως Ιατρική, Φυσική, Φυσική για Ραδιολόγους και Ακτινολόγους, Ηλεκτρονική Φυσική και Φυσική Ημιαγωγών, Μέθοδος Εφηρμοσμένης Γεωφυσικής κ.ά.

Subtitle: 
Από τους προϊστορικούς χρόνους έως σήμερα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-8229-21-9
Book pages: 
575
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο