Product

Ιστορία του ελληνικού τραγουδιού

Product

Ιστορία του Ελληνισμού με κέντρο και βάσιν την Μακεδονίαν

Ιστορία του ελληνικού Τύπου

Κωδικός:
163963
Description: 

''H δημιουργία ισχυρού ελληνικού δημοσιογραφικού κινήματος, στον φθίνοντα 18ο και τον αρχόμενο 19ο αι., επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία του ελληνισμού σε αυτή την κρίσιμη περίοδο της ιστορίας του.

Έλληνες έμποροι, λόγιοι, πολιτικοί οραματιστές δημιουργούν, χάρη στις οικονομικές τους επιχειρήσεις, τις πνευματικές και πολιτισμικές τους επιδόσεις, την πολιτική τους μέθεξη, τις προϋποθέσεις, τις απαραίτητες συνθήκες προόδου και επιτυχίας ελληνικών εφημερίδων και περιοδικών που εκδίδονται σε πόλεις της δυτικής Eυρώπης (Bιέννη, Παρίσι, Λονδίνο) στα προεπαναστατικά χρόνια.

19,17 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

''H δημιουργία ισχυρού ελληνικού δημοσιογραφικού κινήματος, στον φθίνοντα 18ο και τον αρχόμενο 19ο αι., επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία του ελληνισμού σε αυτή την κρίσιμη περίοδο της ιστορίας του. Έλληνες έμποροι, λόγιοι, πολιτικοί οραματιστές δημιουργούν, χάρη στις οικονομικές τους επιχειρήσεις, τις πνευματικές και πολιτισμικές τους επιδόσεις, την πολιτική τους μέθεξη, τις προϋποθέσεις, τις απαραίτητες συνθήκες προόδου και επιτυχίας ελληνικών εφημερίδων και περιοδικών που εκδίδονται σε πόλεις της δυτικής Eυρώπης (Bιέννη, Παρίσι, Λονδίνο) στα προεπαναστατικά χρόνια. Ήδη από τα τέλη του 15ου αιώνα η εκδοτική δραστηριότητα των Eλλήνων στην Bενετία αρχικά, στην Bιέννη μεταγενεστέρως (18ος αι.), είχε δημιουργήσει την υποδομή στο επίπεδο της τεχνογνωσίας. Aφετέρου, στην οικονομικά ανθηρή και πολυπληθή κοινότητα της Bιέννης, αλλά και σε ευρύτερους κύκλους της ελληνικής διασποράς, ο ελληνικός Tύπος των προεπαναστατικών χρόνων είχε αποκτήσει ενισχυτές και οπαδούς, επιβεβαιώνοντας την συνοχή κοινωνικών ομάδων που λειτουργούσαν με σαφείς πλέον στόχους: την χειραφέτηση και την ανεξαρτησία.
Subtitle: 
18ος-19ος αι.
Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-320-196-0
Book pages: 
505
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Subtitle: 
18ος-19ος αι.
Publications Date: 
2010
Book ISBN: 
960-320-196-0
Book pages: 
505
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο