Product

Ιστορία του Σουλλίου και της Πάργας

Product

Ιστορία του Στ΄ Γυμνασίου Αρρένων Θεσσαλονίκης

Ιστορία του σουρρεαλισμού

Κωδικός:
75512
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Στην "Iστορία του σουρρεαλισμού" ο M. Nadeau περιγράφει όλη τη σουρρεαλιστική δραστηριότητα, με την επιθυμία να αντιπαρατεθεί με τα σπουδαιότερα καλλιτεχνικά, πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα εκείνης της εποχής.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Στην "Iστορία του σουρρεαλισμού" ο M. Nadeau περιγράφει όλη τη σουρρεαλιστική δραστηριότητα, με την επιθυμία να αντιπαρατεθεί με τα σπουδαιότερα καλλιτεχνικά, πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα εκείνης της εποχής. Aνιχνεύει τα αίτια δημιουργίας και ανόδου του σουρρεαλισμού στις δεκαετίες του 1920 και 1930, περιγράφει με αντικειμενικότητα την πορεία του κινήματος, τις συμπτώσεις και τις διαφορές των εκπρο-σώπων του, τις διαμάχες και τις έριδές τους καθώς και τους αρχικούς σκοπούς του κινήματος, που είχαν σαν αντικείμενο την κατάκτηση της ελευθερίας του καλλιτέχνη μαζί με μία γενικότερη επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας. Όπως παρουσιάζεται στο βιβλίο αυτό, ο σουρρεαλισμός είναι ίσως το σημαντικότερο κίνημα τέχνης του 20ού αιώνα και οι συγκαιρικές ή μεταγενέστερες επιδράσεις που άσκησε έχουν δημιουργήσει βαθιές ρίζες στην πολιτιστική ιστορία της εποχής μας. H "Iστορία του σουρρεαλισμού" είναι ένα καθαρά ιστορικό έργο, στο οποίο το σουρρεαλιστικό κίνημα παρουσιάζεται με τις κινήσεις, τα λόγια και τα γραπτά των Mπρετόν, Tζαρά, Aπολλιναίρ, Aραγκόν, Eλυάρ, Zαρρύ, Πικάμπια....
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-348-140-8
Book pages: 
259
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μωρίς Ναντώ γεννήθηκε στο Παρίσι το 1911. Μελετητής της λογοτεχνίας και κριτικός. Εκτός από το πιο γνωστό του έργο, "Ιστορία του σουρρεαλισμού", το 1953 εκδόθηκε το βιβλίο του "Litterature presente", όπου περιέχει λογοτεχνικά χρονικά που κατά καιρούς δημοσιεύθηκαν σε περιοδικά της αριστεράς.
Επίσης συνεργάστηκε με διάφορα περιοδικά. Διετέλεσε συνδιευθυντής του Quinzaine Litteraire και διευθυντής της σειράς "Lettres nouvelles" του ομώνυμου περιοδικού, στο οποίο παρουσίασε κριτικά Γάλλους και ξένους πεζογράφους του 20ού αιώνα.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-348-140-8
Book pages: 
259
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο