Product

Ιστορίες ζωγραφικής

Product

Ιστορίες ηρωικής φαντασίας

Ιστορίες ζωής και βιογραφικές αφηγήσεις

Κωδικός:
111312
Manufacturer: 
Description: 

Έπειτα από μια ιδιαίτερη πορεία στον χώρο της κοινωνικής έρευνας, η βιογραφική προσέγγιση έχει γίνει αντικείμενο αυξημένου ενδιαφέροντος τις τελευταίες δεκαετίες. Τόσο στην κοινωνιολογία όσο και σε άλλες κοινωνικές επιστήμες, οι βιογραφικές αφηγήσεις θεωρούνται σημαντικές πηγές ερευνητικού υλικού. Λογίζονται δε ως ο προνομιακός «τόπος» για τη διερεύνηση της ανθρώπινης βιωμένης εμπειρίας, της διαλεκτικής σχέσης του ατομικού με το κοινωνικό, της συγκρότησης της ταυτότητας.

30,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Έπειτα από μια ιδιαίτερη πορεία στον χώρο της κοινωνικής έρευνας, η βιογραφική προσέγγιση έχει γίνει αντικείμενο αυξημένου ενδιαφέροντος τις τελευταίες δεκαετίες. Τόσο στην κοινωνιολογία όσο και σε άλλες κοινωνικές επιστήμες, οι βιογραφικές αφηγήσεις θεωρούνται σημαντικές πηγές ερευνητικού υλικού. Λογίζονται δε ως ο προνομιακός «τόπος» για τη διερεύνηση της ανθρώπινης βιωμένης εμπειρίας, της διαλεκτικής σχέσης του ατομικού με το κοινωνικό, της συγκρότησης της ταυτότητας. Ο συγγραφέας παρουσιάζει τις διαφορετικές μεθοδολογικές προτάσεις που διατυπώθηκαν ιστορικά κατά την εξέλιξη της βιογραφικής έρευνας, αναδεικνύοντας τα επίκαιρα ζητήματα. Παρουσιάζει, επίσης, τις διαφορετικές προτάσεις στη σύγχρονη συζήτηση. Τέλος, στο βιβλίο παρέχονται χρήσιμες πρακτικές κατευθύνσεις σχετικά με την παραγωγή και την ανάλυση βιογραφικών αφηγήσεων. Στο Παράρτημα υπάρχει ένα παράδειγμα ερμηνευτικής επεξεργασίας βιογραφικών αφηγήσεων.
Subtitle: 
Η βιογραφική προσέγγιση στην κοινωνιολογική ποιοτική έρευνα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-218-481-7
Book pages: 
309
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Τσιώλης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας
του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του ιδίου Πανεπιστημίου και συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία και τη Δανία. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και στη συνέχεια δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε ζητήματα μεθοδολογίας της κοινωνικής έρευνας με έμφαση στις ποιοτικές μεθόδους, την ανάλυση ποιοτικών δεδομένων, τις συνθετικές και μεικτές μεθόδους και τη βιογραφική αφηγηματική προσέγγιση. 'Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξενόγλωσσα
περιοδικά. Έχει επιμεληθεί δύο συλλογικούς τόμους και έχει συγγράψει
τρία βιβλία.

Subtitle: 
Η βιογραφική προσέγγιση στην κοινωνιολογική ποιοτική έρευνα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-218-481-7
Book pages: 
309
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο