Product

"Ιστορική αίσθηση" και λογοτεχνία

Product

Ιστορική αναθεώρηση

Ιστορική αναδρομή της εικονογράφησης των παιδικών και σχολικών βιβλίων

Κωδικός:
70657
Description: 

Η εικονογράφηση ενός βιβλίου ασκεί αποφασιστική σημασία στην επιτυχία ή μη ενός βιβλίου. Οι εικόνες εντείνουν την αισθητική απόλαυση και δυναμώνουν, ξεδιαλύνουν, ενισχύουν το νόημα του κειμένου. Το βιβλίο αυτό στόχο έχει να μας σκιαγραφήσει την ιστορία που ακολούθησε η εξέλιξη της εικονογράφησης των βιβλίων και πιο ειδικά των βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας και των σχολικών βιβλίων. Επιχειρεί ακόμα να διαπραγματευθεί θέματα σχετικά με τις τεχνικές της εικονογράφησης, τα κριτήρια που πρέπει να ακολουθεί και το ρόλο που ασκεί η εικονογράφηση.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η εικονογράφηση ενός βιβλίου ασκεί αποφασιστική σημασία στην επιτυχία ή μη ενός βιβλίου. Οι εικόνες εντείνουν την αισθητική απόλαυση και δυναμώνουν, ξεδιαλύνουν, ενισχύουν το νόημα του κειμένου. Το βιβλίο αυτό στόχο έχει να μας σκιαγραφήσει την ιστορία που ακολούθησε η εξέλιξη της εικονογράφησης των βιβλίων και πιο ειδικά των βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας και των σχολικών βιβλίων. Επιχειρεί ακόμα να διαπραγματευθεί θέματα σχετικά με τις τεχνικές της εικονογράφησης, τα κριτήρια που πρέπει να ακολουθεί και το ρόλο που ασκεί η εικονογράφηση. Πιστεύουμε ότι το βιβλίο ενδιαφέρει όχι μόνο τους ανθρώπους που ασχολούνται με τη μελέτη και εμπλέκονται στην παραγωγή του, αλλά ακόμα και τους απλούς αναγνώστες που θα χαρούν να διαβάσουν αλλά και να δουν εικόνες που θα τους θυμίσουν παλιές μνήμες από τις εικόνες των παιδικών και αγαπημένων τους βιβλίων.
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-343-633-Χ
Book pages: 
384
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ευαγγελία Κανταρτζή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε αρχικά στη Φιλοσοφική Σχολή (παιδαγωγικό τμήμα) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατόπιν πήρε το πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Το 1990 πήρε το δίπλωμα του Μεταπτυχιακού Κύκλου Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Παιδαγωγικού Τμήματος. Η μεταπτυχιακή της εργασία είχε τον τίτλο "Η εικόνα της γυναίκας. Διαχρονική έρευνα των αναγνωστικών βιβλίων του Δημοτικού Σχολείου", που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Κυριακίδη. Το 2001 αναγορεύτηκε διδάκτορας από το Πανεπιστήμιο Hull της Αγγλίας με θέμα της διδακτορικής διατριβής "Τα στερεότυπα για το ρόλο των δύο φύλων στα ελληνικά σχολικά εγχειρίδια του δημοτικού σχολείου". Υπηρέτησε με απόσπαση τα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Άρθρα της με παιδαγωγικό περιεχόμενο έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα παιδαγωγικά περιοδικά.

Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-343-633-Χ
Book pages: 
384
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο