Product

Ιστορική μαθητεία και περιβάλλον

Product

Ιστορική μορφολογία της ελληνικής γλώσσας

Ιστορική μνήμη και ελληνικότητα στα κόμικς

Κωδικός:
49393
Manufacturer: 
Description: 

Σ' αυτό το βιβλίο του ο συγγραφέας επιλέγει να ασχοληθεί με μια κατηγορία μικρών αφηγήσεων που συχνά κατηγορούνται ως το πλέον παιδαριώδες μαζικό μέσο: τα κόμικς. Πράγματι, για 50 περίπου χρόνια τα κόμικς αποτελούν αντικείμενο επιστημονικής έρευνας από ποικίλες απόψεις. Παράλληλα, τα κόμικς δέχονται έντονη κριτική ως προς την παιδαγωγική τους αξία και τη γλωσσική τους ανεπάρκεια.

12,60 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Σ' αυτό το βιβλίο του ο συγγραφέας επιλέγει να ασχοληθεί με μια κατηγορία μικρών αφηγήσεων που συχνά κατηγορούνται ως το πλέον παιδαριώδες μαζικό μέσο: τα κόμικς. Πράγματι, για 50 περίπου χρόνια τα κόμικς αποτελούν αντικείμενο επιστημονικής έρευνας από ποικίλες απόψεις. Παράλληλα, τα κόμικς δέχονται έντονη κριτική ως προς την παιδαγωγική τους αξία και τη γλωσσική τους ανεπάρκεια. Η έρευνα εστιάζει στα "Κλασσικά εικονογραφημένα" που αναφέρονται στην ελληνική ιστορία και μυθολογία, και ιδιαίτερα ενδιαφέρεται για τον τρόπο που προσλαμβάνουν, αποδίδουν και ερμηνεύουν το παρελθόν, διαμορφώνοντας μια πρόταση για την ελληνικότητα.
Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-218-205-9
Book pages: 
238
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Γιάννης Σκαρπέλος είναι κοινωνιολόγος. Διδάσκει Οπτικές Πολιτισμικές Σπουδές στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι μέλος της International Visual Sociology Association.

Publications Date: 
2000
Book ISBN: 
960-218-205-9
Book pages: 
238
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο