Product

Κάρολος Κουν: Οι παραστάσεις

Product

Κάρολος Ντίκενς

Κάρολος Μαρξ

Κωδικός:
64757
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Έντεκα πρόσωπα όλα κι όλα παραβρέθηκαν στην κηδεία του Καρόλου Μαρξ στις 17 Μαρτίου του 1883. "Το όνομα και το έργο του θα επιβιώσουν στους αιώνες" προέβλεψε ο Φρειδερίκος Ένγκελς στον επικήδειο λόγο του στο νεκροταφείο του Χάιγκειτ. Εκείνη την ημέρα ακούστηκε σαν απίθανος κομπασμός· είχε όμως δίκιο.

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Έντεκα πρόσωπα όλα κι όλα παραβρέθηκαν στην κηδεία του Καρόλου Μαρξ στις 17 Μαρτίου του 1883. "Το όνομα και το έργο του θα επιβιώσουν στους αιώνες" προέβλεψε ο Φρειδερίκος Ένγκελς στον επικήδειο λόγο του στο νεκροταφείο του Χάιγκειτ. Εκείνη την ημέρα ακούστηκε σαν απίθανος κομπασμός· είχε όμως δίκιο. Ένας άνθρωπος βυθισμένος στις αντιφάσεις και τη μεγαλοφυΐα του, ένας στοχαστής ταλαιπωρημένος από την ένδεια και τη μεγαλεπήβολα σύλληψή του για τον κόσμο, ένας ακάματος εργάτης της επανάστασης κι ένας αφοσιωμένος οικογενειάρχης, ένας βαθύς οραματιστής που υπέφερε από τις μεγάλες του νευρώσεις -έτσι αναδύεται ο Κάρολος Μαρξ από τη βιογραφία του Φράνσις Γουίν. Μακριά από τις αγιογραφίες και τους εξορκισμούς, ο βιογράφος στρέφει το βλέμμα μας στο ίδιο το πρόσωπο που καθόρισε στο μεγαλύτερο βαθμό την ιστορία του 20ού αιώνα, στο φιλόσοφο που η σκέψη του φώτισε όσο κανενός άλλου τους μηχανισμούς του πολιτισμού μας και το έργο του μετέβαλε για πάντα την πολιτική.
Subtitle: 
Η ζωή του
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-410-218-4
Book pages: 
542
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Φράνσις Γουίν, συγγραφέας και δημοσιογράφος της εφημερίδας "The Guardian" και του χιουμοριστικού εντύπου Private Eye, έχει γράψει μια ακόμη βιογραφία (Tom Driberg), υποψήφια για το μεγάλου κύρους λογοτεχνικό βραβείο Whitbread. Το νέο του βιβλίο Κάρολος Μαρξ. Η ζωή του, "αυτή η συναρπαστική και διασκεδαστική βιογραφία που κατορθώνει να εξανθρωπίσει τον ιδρυτή του ιστορικού υλισμού χωρίς να τον ισοπεδώνει" ("The Observer"), γνώρισε μεγάλη εκδοτική επιτυχία και ήδη κυκλοφορεί σε δεκαπέντε χώρες. Η έρευνα για τη συγγραφή του κράτησε τρία χρόνια και αποκαλύπτει πολλές άγνωστες πτυχές της ιδιωτικής ζωής του μεγάλου Γερμανού στοχαστή και επαναστάτη.

Subtitle: 
Η ζωή του
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-410-218-4
Book pages: 
542
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο