Product

Κανόνες αποτιμήσεως διεθνών προτύπων χρηματοοικονομικής πληροφόρησης και διεθνών λογιστικών προτύπων

Product

Κανόνες για το τμήμα επείγοντων περιστατικών

Κανόνες για το ανθρωποπάρκο

Κωδικός:
65088
Manufacturer: 
Description: 

"Τα βιβλία παρατήρησε κάποτε ο συγγραφέας Ζαν-Πωλ, δεν είναι παρά ογκώδεις επιστολές προς φίλους. Με αυτή τη ρήση κατονόμασε με ακρίβεια και χάρη την πεμπτουσία της φύσης και της λειτουργίας του ανθρωπισμού: Είναι μια τηλεπικοινωνία μέσω της γραφής και δημιουργεί φιλία [...]

6,16 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"Τα βιβλία παρατήρησε κάποτε ο συγγραφέας Ζαν-Πωλ, δεν είναι παρά ογκώδεις επιστολές προς φίλους. Με αυτή τη ρήση κατονόμασε με ακρίβεια και χάρη την πεμπτουσία της φύσης και της λειτουργίας του ανθρωπισμού: Είναι μια τηλεπικοινωνία μέσω της γραφής και δημιουργεί φιλία [...] Γράμματα που δεν επιδίδονται πια παύουν να είναι ταχυδρομικές επιστολές σε πιθανούς φίλους -μεταμορφώνονται σε αντικείμενα αρχείων. Ακόμη και το γεγονός ότι τα καθοριστικά βιβλία του μακρινού παρελθόντος σταδιακά έχουν πάψει να είναι επιστολές προς φίλους και ότι δεν βρίσκονται πια πάνω στα γραφεία και τα κομοδίνα των αναγνωστών, αλλά έχουν βυθισθεί στα άχρονα αρχεία- ακόμη και αυτό λοιπόν έκοψε κατά το μεγαλύτερο μέρος τον παλμό που είχε άλλοτε το ανθρωπιστικό κίνημα. Όλο και πιο σπάνια κατεβαίνουν οι αρχειοφύλακες στις κειμενικές αρχαιότητες για να αναζητήσουν παλαιότερες παρατηρήσειςγια σύγχρονα λήμματα. Πού και πού συμβαίνει ίσως σε τέτοιες έρευνες μέσα στα νεκρά υπόγεια του πολιτισμού να αρχίζουν τα επί πολύ καιρό αδιάβαστα χαρτιά να τρεμολάμπουν, σαν να πέφτουν πάνω τους μακρινές αστραπές. Μπορεί να γίνει και το υπόγειο αρχείο ένα ξέφωτο; Όλα δίνουν την εντύπωση ότι οι αρχειοφύλακες έγιναν οι διάδοχοι των ανθρωπιστών. Οι λίγοι που αναδιφούν ακόμη στα αρχεία αντιλαμβάνονται πια ότι η ζωή μας είναι η συγκεχυμένη απάντηση σε ερωτήματα για τα οποία έχουμε ξεχάσει πού έχουν τεθεί".
Subtitle: 
Μια απάντηση στην Επιστολή για τον ανθρωπισμό του Χάιντεγγερ
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-7909-36-4
Book pages: 
65
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Peter Sloterdijk γεννήθηκε στην Καρλσρούη το 1947 και είναι καθηγητής φιλοσοφίας. Σπούδασε φιλοσοφία, γερμανική λογοτεχνία και ιστορία στο Μόναχο και στο Αμβούργο. Είναι συγγραφέας πολυάριθμων δημοσιευμάτων πάνω σε θέματα πολιτισμού, φιλοσοφίας της θρησκείας, θεωρίας της τέχνης και ψυχολογίας. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Ernst-Robert-Curtius (για το δοκίμιο). Στα σημαντικότερα έργα του συγκαταλέγονται τα: Kritik der zynischen Verenunft· Der Zauberbaum· Der Denker auf der Buhne· Kopernikanische Mobilmachung und ptolemaische Abrustung και Zur Welt kommen - zur Sprache kommen.

Subtitle: 
Μια απάντηση στην Επιστολή για τον ανθρωπισμό του Χάιντεγγερ
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-7909-36-4
Book pages: 
65
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο