Product

Καταρράκτης Χίου

Product

Κατάρρευση

Κατάρρευση

Κωδικός:
106628
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Τι πιο απειλητικό από το φάσμα της κατάρρευσης ενός πολιτισμού -οι εγκαταλελειμμένοι ναοί της Άνγκορ Γουάτ, οι σκεπασμένες από ζούγκλα πόλεις των Μάγια και τα βλοσυρά αγάλματα του Νησιού του Πάσχα; Ποιος αντίκρισε τέτοια ερείπια και δεν αναρωτήθηκε "Θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο και σε εμάς;".

37,21 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τι πιο απειλητικό από το φάσμα της κατάρρευσης ενός πολιτισμού -οι εγκαταλελειμμένοι ναοί της Άνγκορ Γουάτ, οι σκεπασμένες από ζούγκλα πόλεις των Μάγια και τα βλοσυρά αγάλματα του Νησιού του Πάσχα; Ποιος αντίκρισε τέτοια ερείπια και δεν αναρωτήθηκε "Θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο και σε εμάς;". Στο παρόν βιβλίο, ο Diamond υφαίνει μια εμπεριστατωμένη και καθολική θέση μέσα από μια σειρά συναρπαστικών ιστορικο-πολιτισμικών αφηγήσεων. Περιδιαβαίνοντας από την αρχαία κουλτούρα των νησιών της Πολυνησίας στον άλλοτε ανθηρό πολιτισμό των Ανασάζι, στην καταδικασμένη αποικία των Βίκινγκς στη Γροιλανδία και, τέλος, στον σύγχρονο κόσμο, ο Diamond ανιχνεύει ένα θεμελιώδες μοτίβο καταστροφής, διευκρινίζοντας τι συμβαίνει όταν σπαταλούμε τους φυσικούς πόρους μας ή αγνοούμε τα σημάδια του περιβάλλοντος. Η κλιματική αλλαγή, η γοργή αύξηση του πληθυσμού, οι ασταθείς εμπορικοί εταίροι και η πίεση από εχθρούς υπήρξαν παράγοντες αφανισμού κάποιων κοινωνιών, ωστόσο άλλες κοινωνίες βρήκαν λύσεις για τα ίδια προβλήματα και επιβίωσαν. Γιατί μερικές κοινωνίες, αλλά όχι όλες, έφτασαν από δικό τους λάθος στην αυτοκαταστροφή; Ποιες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές επιλογές έχουμε ακόμα ώστε να μην οδηγηθούμε στο ίδιο τέλος; ·"Ίσως να είναι το πιο ενδιαφέρον βιβλίο που διαβάσατε ποτέ." (Science) ·"Ένα απαραίτητο αντίδοτο για όσους αφελείς πιστεύουν ότι το ανθρώπινο εγχείρημα δεν συσχετίζεται με το περιβάλλον." (Nature) ·"Ένα λαμπρό βιβλίο που προσφέρει σπουδαία μαθήματα σε έναν κόσμο ο οποίος χρειάζεται απεγνωσμένα να επαναπροσδιορίσει την πρόοδό του." (James Karr, Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον) ·"Μια εξαιρετική σύνθεση των φυσικών και των κοινωνικών επιστημών, ενσαρκωμένη χάρη στις εκπληκτικές γνώσεις τού Jared Diamond περί ιστορίας, απροόπτων και φύσης των πολιτισμών." (James Robinson, Πανεπιστήμιο Harvard) ·"Ο Diamond είναι ασυναγώνιστος στο πάντρεμα της επιστήμης με την ιστορία μέσω μιας μαγευτικής πρόζας. Σε τούτο το καταπληκτικό βιβλίο του εξάγει από τις καταστροφές του παρελθόντος τα διδάγματα που χρειάζονται επειγόντως προκειμένου να αποφευχθεί μια καθολική καταστροφική διάλυση του πολιτισμού μας." (Louis Putterman, Πανεπιστήμιο Brown)
Subtitle: 
Πώς οι κοινωνίες επιλέγουν να αποτύχουν ή να επιτύχουν
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-7778-95-2
Book pages: 
699
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο

Ο Jared Diamond είναι καθηγητής γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (UCLA). Άρχισε την επιστημονική σταδιοδρομία του στη φυσιολογία και επεκτάθηκε στην εξελικτική βιολογία και τη βιογεωγραφία. Έχει εκλεγεί στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ, την Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών και την Αμερικανική Φιλοσοφική Εταιρεία. Έχει τιμηθεί με το Εθνικό Μετάλλιο Επιστήμης, το βραβείο Tyler για Περιβαλλοντικά Επιτεύγματα, το ιαπωνικό βραβείο Cosmos, την υποτροφία του Ιδρύματος MacArthur και το βραβείο Lewis Thomas προς τιμήν του Επιστήμονα ως Ποιητή. Έχει δημοσιεύσει διακόσια και πλέον άρθρα.

Subtitle: 
Πώς οι κοινωνίες επιλέγουν να αποτύχουν ή να επιτύχουν
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-7778-95-2
Book pages: 
699
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Πανόδετο