Product

Κατασκευάζοντας το νόημα της ζωής μας

Product

Κατασκευάζοντας τον ЭХΘРΟ

Κατασκευάζοντας το Φύλο

Κωδικός:
81910
Manufacturer: 
Description: 

Η κοινοτοπία μεγάλου μέρους της σύγχρονης ψυχολογίας -ότι οι άνδρες αποζητούν την ηδονή, ενώ οι γυναίκες επιθυμούν σχέσεις- αποτελεί πλήρη αντιστροφή των αντιλήψεων της εποχής πριν από το Διαφωτισμό, οι οποίες, ανατρέχοντας μέχρι πίσω στην αρχαιότητα, συστοίχιζαν τη φιλία με τους άνδρες και το σαρκικό πόθο με τις γυναίκες.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η κοινοτοπία μεγάλου μέρους της σύγχρονης ψυχολογίας -ότι οι άνδρες αποζητούν την ηδονή, ενώ οι γυναίκες επιθυμούν σχέσεις- αποτελεί πλήρη αντιστροφή των αντιλήψεων της εποχής πριν από το Διαφωτισμό, οι οποίες, ανατρέχοντας μέχρι πίσω στην αρχαιότητα, συστοίχιζαν τη φιλία με τους άνδρες και το σαρκικό πόθο με τις γυναίκες. Οι γυναίκες, που σύμφωνα με την παλιά μορφή των πραγμάτων γνώριζαν απεριόριστες επιθυμίες και η λογική τους ελάχιστα αντιστεκόταν στο πάθος, σε κάποιες νεότερες αφηγήσεις έγιναν πλάσματα που θα μπορούσαν να ξοδέψουν ολόκληρο τον αναπαραγωγικό βίο τους χωρίς να αισθανθούν τις ηδονές της σάρκας. Στον ύστερο δέκατο όγδοο αιώνα, όταν πιθανολογήθηκε ότι "οι γυναίκες στην πλειοψηφία τους δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για ερωτικά αισθήματα", η παρουσία ή η απουσία του οργασμού σηματοδότησε βιολογικά τη γενετήσια διαφορά των φύλων. (Thomas Laqueur)
Subtitle: 
Σώμα και κοινωνικό φύλο από τους αρχαίους Έλληνες έως τον Φρόιντ
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8354-10-2
Book pages: 
404
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Thomas W. Laqueur είναι καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Berkeley στην Καλιφόρνια. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην πολιτισμική ιστορία του νεότερου κόσμου, στην ιστορία του φύλου και στην ιστορία της σεξουαλικότητας. Η πλούσια εργογραφία του περιλαμβάνει τα βιβλία "Κατασκευάζοντας το φύλο: σώμα και κοινωνικό φύλο από τους αρχαίους Έλληνες έως τον Φρόυντ", καθώς και "Religion and Respectability: Sunday Schools and Working Class Culture, 1780-1851".

Subtitle: 
Σώμα και κοινωνικό φύλο από τους αρχαίους Έλληνες έως τον Φρόιντ
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8354-10-2
Book pages: 
404
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο