Product

Κατηχητικό αλφαβητάρι

Product

Κάτι

Κατηχητικός λόγος και εκκλησιαστικό βίωμα

Κωδικός:
145731
Description: 

Η κατήχηση αποτελεί πράξη ευθύνης για την Εκκλησία. Από τον β΄ ήδη αιώνα οι κατηχούμενοι αποτελούσαν ιδιαίτερη τάξη στην πρώτη εκκλησιαστική κοινότητα. Η προετοιμασία τους απέβλεπε όχι μόνο στη βελτίωση του ήθους και του χαρακτήρα, αλλά στον όλο άνθρωπο, στη σχέση του με το Θεό και την κοινωνία μαζί Του.

8,25 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η κατήχηση αποτελεί πράξη ευθύνης για την Εκκλησία. Από τον β΄ ήδη αιώνα οι κατηχούμενοι αποτελούσαν ιδιαίτερη τάξη στην πρώτη εκκλησιαστική κοινότητα. Η προετοιμασία τους απέβλεπε όχι μόνο στη βελτίωση του ήθους και του χαρακτήρα, αλλά στον όλο άνθρωπο, στη σχέση του με το Θεό και την κοινωνία μαζί Του. Σήμερα την υψηλή αυτή διακονία έχουν αναλάβει οι ενορίες με τους ποιμένες τους και τους κατηχητές. Είναι έργο μεγάλης ευθύνης και δεν είναι καθόλου εύκολο. Η κατήχηση καλείται να υπερβεί την υπερφίαλη και ισοπεδωτική περί Εκκλησίας αντίληψη της μετανεωτερικής κοινωνίας, την οποία θεωρεί αναχρονιστική και μεσαιωνική. Είναι καθήκον μας η προσφορά της ζωής του Χριστού με σύγχρονο, ανανεωμένο και πρωτότυπο τρόπο, στην σημερινή νεολαία. Το Κέντρο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως μας, αφουγκραζόμενο την ανάγκη της σύγχρονης εκκοσμικευμένης κοινωνίας, προχωρά στην έκδοση του παρόντος βιβλίου, έχοντας ως σκοπό να καταστεί ένα πολύτιμο βοήθημα για τους κατηχητές, ένα σύγχρονο μέσο προσέγγισης των νέων μας. (+ O Λευκάδος και Ιθάκης Θεόφιλος)
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-98793-1-4
Book pages: 
200
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Λευκάδα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Ιωάννης Γ. Ζαμπέλης γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε στη Λευκάδα. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αρχικά ως κατασκηνωτής και μέχρι σήμερα ως στέλεχος συμμετέχει σε κατασκηνώσεις. Ομιλητής σε επιμορφωτικά σεμινάρια και υπεύθυνος οργάνωσης του Διημέρου Επικοινωνίας και Επιμόρφωσης Στελεχών Κατασκηνώσεων της Ι. Μ. Λευκάδος και Ιθάκης, που διεξάγεται κάθε χρόνο. Έχουν εκδοθεί οι εργασίες του: "Ι. Αγιολόγιον Λευκάδος και Ιθάκης", εκδ. Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Λευκάδος, 2002, 2. "Ομαδική Ψυχαγωγία", (συνεργασία με Άγγελο Γκούνη), εκδ. ό.π., 2004 και 3. "Παρακλητικός Κανών εις τον ένδοξον μάρτυρα Νέστορα, προστάτην της αθλούμενης νεότητας", εκδ. ό.π., 2005. Αρθρογραφεί τακτικά σε εφημερίδες και περιοδικά.

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-98793-1-4
Book pages: 
200
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Λευκάδα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο