Product

Κοινωνική πρόνοια

Product

Κοινωνική προστασία

Κοινωνική προσαρμογή

Κωδικός:
79242
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Οι ιστορίες που περιέχονται στο βιβλίο αυτό έχουν τη μορφή σύντομων διηγήσεων και καθοδηγούν τα παιδιά βήμα βήμα, ώστε να εξοικειωθούν με δραστηριότητες όπως το βούρτσισμα των δοντιών, το μπάνιο, τα καινούργια ρούχα. Επίσης, τα βοηθούν να κατανοήσουν διαφορετικές εμπειρίες όπως, για παράδειγμα, να πηγαίνουν στο σχολείο, να ψωνίζουν, να επισκέπτονται το γιατρό κ.ά.
Η Κοινωνική προσαρμογή απευθύνεται κυρίως σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (2-6 ετών) με αυτιστική διαταραχή, μπορεί όμως να είναι χρήσιμη και για κάθε άλλο παιδί.

5,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Second hand

Οι ιστορίες που περιέχονται στο βιβλίο αυτό έχουν τη μορφή σύντομων διηγήσεων και καθοδηγούν τα παιδιά βήμα βήμα, ώστε να εξοικειωθούν με δραστηριότητες όπως το βούρτσισμα των δοντιών, το μπάνιο, τα καινούργια ρούχα. Επίσης, τα βοηθούν να κατανοήσουν διαφορετικές εμπειρίες όπως, για παράδειγμα, να πηγαίνουν στο σχολείο, να ψωνίζουν, να επισκέπτονται το γιατρό κ.ά. Η Κοινωνική προσαρμογή απευθύνεται κυρίως σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (2-6 ετών) με αυτιστική διαταραχή, μπορεί όμως να είναι χρήσιμη και για κάθε άλλο παιδί. Το βιβλίο περιλαμβάνει 150 εικονογραφημένες ιστορίες, ενώ η εισαγωγή του στόχο έχει να βοηθήσει γονείς και ειδικούς, ώστε να εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν καλύτερα τις ιστορίες αυτές.
Subtitle: 
Πρακτικός οδηγός για αυτιστικά παιδιά και παιδιά με σύνδρομο Asperger
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-423-075-1
Book pages: 
141
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Carol Gray έχει εικοσαετή διδακτική εμπειρία με μαθητές με Διαταραχές στο Φάσμα του Αυτισμού. Είναι διευθύντρια του κέντρου "The Gray Center for Social Learning and Understanding", ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που προσφέρει υπηρεσίες σε άτομα με Διαταραχές στο Φάσμα του Αυτισμού και σε ανθρώπους που ζουν και εργάζονται μαζί τους. Κάθε χρόνο, εργάζεται με μαθητές, γονείς και επαγγελματίες σε διάφορους εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς χώρους.
Η Carol Gray ξεκίνησε και ανέπτυξε τη χρήση των "Κοινωνικών Ιστοριών" ήδη από το 1991. Έχει γράψει πολλά άρθρα, προτάσεις-προσεγγίσεις και κεφάλαια για τον αυτισμό. Η Carol, έγραψε το πρώτο άρθρο που περιγράφει τι είναι Κοινωνικές Ιστορίες, με τίτλο: "Κοινωνικές Ιστορίες: Βελτιώνοντας τις αντιδράσεις και τη συμπεριφορά των μαθητών με αυτισμό με ακριβείς κοινωνικές πληροφορίες", το άρθρο δημοσιεύτηκε στο "Focus on Autistic Behavior", τον Απρίλιο του 1993. Η Carol έχει επίσης αναπτύξει ποικιλία προσεγγίσεων και στρατηγικών. Επιπλέον, διευθύνει προγράμματα συναφή με την εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων με αυτισμό. Eίναι η συγγραφέας των βιβλίων: "Ποιο είναι το επόμενο βήμα, Τι ακολουθεί μετά; Εκπαιδεύοντας μαθητές για να πετύχουν στην κοινότητα" (1992), "Δαμάζοντας την κρυφή απρόσιτη ζούγκλα" (1993) και "Ιστορίες με κόμιξ: Πολύχρωμες, εικονογραφημένες αλληλεπιδράσεις με μαθητές με αυτισμό και συναφείς διαταραχές" (1994). Επιπλέον, η Carol είναι εκδότης των "Πρωινών Νέων", ενός διεθνούς ενημερωτικού περιοδικού όπου μπορούν να γράψουν, να ανταλλάξουν πληροφορίες και να επικοινωνήσουν εκείνοι που δουλεύουν με άτομα με αυτισμό ή και τα εκπροσωπούν. Κάθε χρόνο, η Carol κάνει μια σειρά από παρουσιάσεις και σεμινάρια σ'όλο τον κόσμο. Αναπτύσσει θέματα σχετικά με τη διδασκαλία της κοινωνικής κατανόησης. Επιπλέον, διευθύνει θέματα συζήτησης συναφή με την εκπαίδευση παιδιών με αυτισμό. Εκτός από το σεμινάριο με τίτλο "Κοινωνικές Ιστορίες", υπάρχουν μια σειρά από παρουσιάσεις όπως: "Πώς να Διδάξουμε την Κοινωνική Κατανόηση", "Η Αλήθεια για τη φιλία" και "Διορθώνω, Αντιμετωπίζω, Αναγνωρίζω ή Διδάσκω;". Στην Carol έχουν απονεμηθεί μια σειρά από αναγνωρίσεις και τιμητικές διακρίσεις για την εργασία της, μεταξύ αυτών και η αναγνώριση της Barbara Lipinski για τη διεθνή συνεισφορά της στην εκπαίδευση των ατόμων με Διαταραχές στο Φάσμα του Αυτισμού.

Subtitle: 
Πρακτικός οδηγός για αυτιστικά παιδιά και παιδιά με σύνδρομο Asperger
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-423-075-1
Book pages: 
141
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο