Product

Κοινωνιοβιολογία

Product

Κοινωνιογλωσσική μεταβλητότητα

Κοινωνιοβιολογία

Κωδικός:
120875
Manufacturer: 
Description: 

Το βιβλίο εξετάζει εκείνη την επαναστατική αλλαγή του δαρβινισμού που συνδέει και θεμελιώνει τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες με τη βιολογική εξέλιξη. Η τεκμηριωμένη ή μερικές φορές αυθαίρετη αυτή επέκταση στην ηθική, στην αισθητική (από το χορό ώς τη λογοτεχνική κριτική), στη
γνωσιολογία και λογική, στην ερμηνεία της επιστημονικής ανάπτυξης έγινε αντικείμενο σφοδρών αντιπαραθέσεων και γόνιμων αναζητήσεων, οι οποίες αποτελούν μέρος της αφήγησης που επιχειρείται.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Το βιβλίο εξετάζει εκείνη την επαναστατική αλλαγή του δαρβινισμού που συνδέει και θεμελιώνει τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες με τη βιολογική εξέλιξη. Η τεκμηριωμένη ή μερικές φορές αυθαίρετη αυτή επέκταση στην ηθική, στην αισθητική (από το χορό ώς τη λογοτεχνική κριτική), στη γνωσιολογία και λογική, στην ερμηνεία της επιστημονικής ανάπτυξης έγινε αντικείμενο σφοδρών αντιπαραθέσεων και γόνιμων αναζητήσεων, οι οποίες αποτελούν μέρος της αφήγησης που επιχειρείται. Όπως αναφέρει ο συγγραφέας, "Το θέμα τού βιβλίου έχει κατανοηθεί λίγο στον τόπο μας. [...] Έχω κατά καιρούς θητεύσει και στις δύο πλευρές τής διαμάχης, πρώτα ως πολέμιος, αργότερα ως εκείνος που υπέστη την γοητεία τής (όχι και τόσο) νέας αυτής προσέγγισης. Προσπάθησα να δώσω τις θετικές πλευρές και τις αδυναμίες και των δύο αντιμαχόμενων παρατάξεων. [...]"
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-6717-06-2
Book pages: 
203
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κώστας Β. Κριμπάς γεννήθηκε το 1932 στην Αθήνα. Σπούδασε Ζωολογία και Βοτανική στη Λωζάνη, Γενετική στο Παρίσι και εργάστηκε ερευνητικά στη Θεωρία της Εξέλιξης στη Ν. Υόρκη. Είναι από το 1961 Καθηγητής της Γενετικής στο Γεωργικό Πανεπιστήμιο. Δίδαξε επίσης ως εκλεγμένος Καθηγητής της Εξελικτικής Βιολογίας των Ειδών στο Πανεπιστήμιο Παρίσι-6 και ως επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Harvard. Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου και προσκεκλημένος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Παρίσι-7. Έχει δημοσιεύσει τα "Δαρβινικά" (σειρά δοκιμίων) και με τον J. Powell το "Drosophila Inversion Polymorphism".

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-6717-06-2
Book pages: 
203
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο