Product

Κοινωνιογλωσσολογία και διδασκαλία της γλώσσας

Product

Κοινωνιογραφήματα

Κοινωνιογνωστικές και κοινωνικοπολιτισμικές προσεγγίσεις στη διδακτική των φυσικών επιστημών στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία

Κωδικός:
165606
Description: 

Το βιβλίο είναι αποτέλεσμα διεθνούς ερευνητικής δραστηριότητας επιφανών και νέων εκπροσώπων της ελληνικής κοινότητας για τις φυσικές επιστήμες στις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Συμμετέχουν και διακεκριμένοι ερευνητές του εξωτερικού, όπως ο Wolf-Michael Rotho Agustin Aduriz-Bravo o Agustin Aduriz-Bravo και ο Olmes Bisi. Ο Wolf-Michael Roth είναι διεθνώς βραβευμένος ερευνητής της εφαρμοσμένης γνωστικής επιστήμης, με ένα εξαιρετικά πλούσιο και σημαντικό έργο. Ο Agustin Aduriz-Bravo εμβαθύνει στην ιστορία και τη φιλοσοφία της επιστήμης.

26,91 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο είναι αποτέλεσμα διεθνούς ερευνητικής δραστηριότητας επιφανών και νέων εκπροσώπων της ελληνικής κοινότητας για τις φυσικές επιστήμες στις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης. Συμμετέχουν και διακεκριμένοι ερευνητές του εξωτερικού, όπως ο Wolf-Michael Rotho Agustin Aduriz-Bravo o Agustin Aduriz-Bravo και ο Olmes Bisi. Ο Wolf-Michael Roth είναι διεθνώς βραβευμένος ερευνητής της εφαρμοσμένης γνωστικής επιστήμης, με ένα εξαιρετικά πλούσιο και σημαντικό έργο. Ο Agustin Aduriz-Bravo εμβαθύνει στην ιστορία και τη φιλοσοφία της επιστήμης. Ο Olmes Bisi στηρίζει ερευνητικά τα φημισμένα παγκοσμίως νηπιαγωγεία του Reggio Emilia, και αναπτύσσει καινοτομίες όπως το Atelier Ray of Light και το Atelier of Water and Energy. Η ελληνική κοινότητα καταθέτει δείγματα της ερευνητικής της δραστηριότητας στα Πανεπιστήμια και στα σχολεία, από την Πάτρα, την Αθήνα, την Κύπρο, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, τη Φλώρινα και την Κρήτη. Οι διαπανεπιστημιακές και διεπιστημονικές ομάδες ερευνούν θέματα της διδακτικής των φυσικών επιστημών στο εργαστήριο, σε ένα συνεχή διάλογο με τις τέχνες και τον πολιτισμό. Το εργαστήριο, τα μεγάλα κείμενα, οι αφηγήσεις, η επιχειρηματολογία, το θεατρικό παιχνίδι, η σημειωτική, τα μουσεία, τα περιβαλλοντικά κέντρα, τα λογισμικά, τα ρομπότ γίνονται δυναμικά εργαλεία των ερευνητών/εκπαιδευτικών και διαμεσολαβούν στη μάθηση κατά την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων από τον κόσμο των φυσικών επιστημών. Οι ερευνητικές/εκπαιδευτικές προσεγγίσεις των θεμάτων κινούνται από το κοινωνιογνωστικό πλαίσιο προς ένα ευρύτερο κοινωνικοπολιτισμικό. Κατά την άποψή μας, η κοινωνικοπολιτισμική θεωρία είναι η σύγχρονη πρόκληση για να απομακρυνθούμε σταδιακά από τους δυϊσμούς, τις ταμπέλες, την περιχαράκωση και το σχολικό αποκλεισμό, και να προσεγγίσουμε την οντολογία των διαδικασιών, καθώς επίσης και το αδιαχώριστο της ατομικότητας από τη συλλογικότητα. Η Cultural Historical Activity Theory - CHAT προβάλλεται ως εφικτό σύγχρονο παράδειγμα για να την επανασυγκρότηση της διδακτικής των φυσικών επιστημών στην τομή της ψυχολογίας και της κοινωνιολογίας. Το βιβλίο απευθύνεται σε ερευνητές και εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με την εκπαίδευση των μικρών παιδιών στις φυσικές επιστήμες, για την ανάπτυξη επιστημονικά εγγράμματων πολιτών που θα συμβάλουν στην ειρήνη και στην αειφορία.
Publications Date: 
2012
Book ISBN: 
960-16-3828-8
Book pages: 
462
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2012
Book ISBN: 
960-16-3828-8
Book pages: 
462
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο