Product

Κρίση και κοινωνική διαστρωμάτωση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα

Product

Κρίση και ρεαλισμός

Κρίση και μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος

Κωδικός:
144547
Description: 

Η γενναία μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος είναι όρος για την επιβίωσή του.
Η εμπιστοσύνη είναι η κατευθυντήρια αρχή της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας για την αναζωογόνηση της Δημοκρατίας και την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος.
Η λειτουργία ενός πραγματικά νεωτερικού πολιτικού συστήματος πρέπει να παράγει εμπιστοσύνη.
Εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς, εμπιστοσύνη στην πολιτική, εμπιστοσύνη στο κράτος,
εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του έθνους.

8,72 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η γενναία μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος είναι όρος για την επιβίωσή του. Η εμπιστοσύνη είναι η κατευθυντήρια αρχή της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας για την αναζωογόνηση της Δημοκρατίας και την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος. Η λειτουργία ενός πραγματικά νεωτερικού πολιτικού συστήματος πρέπει να παράγει εμπιστοσύνη. Εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς, εμπιστοσύνη στην πολιτική, εμπιστοσύνη στο κράτος, εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του έθνους. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται να εξασφαλιστούν τρεις προϋποθέσεις: η αυτονομία της πολιτικής, η ενδυνάμωση της λαϊκής κυριαρχίας και η διαφάνεια σε όλο το εύρος των δημόσιων λειτουργιών. Το φαινόµενο της αµφισβήτησης του δικοµµατικού συστήµατος δεν δηµιουργήθηκε από τα µέσα µαζικής ενηµέρωσης, αλλά οφείλεται σε συγκεκριµένους κοινωνικούς, οικονοµικούς και πολιτικούς λόγους. Η κατανόηση των λόγων αυτών διευκολύνει τη δηµοκρατική παράταξη να αναπτύξει µια νέα ανατρεπτική πολιτική δυναµική, µε στρατηγικό βάθος και µε στόχο να ανασυνθέσει το πολιτικό σύστηµα, να διαµορφώσει διαφορετικούς όρους λειτουργίας της Δηµοκρατίας και να συγκροτήσει µια σταθερή, πλειοψηφική και προοδευτική κοινωνική συµµαχία.
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-14-1989-6
Book pages: 
102
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χάρης Καστανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956. Σπούδασε νομικά και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο.
Εκλέγεται βουλευτής Θεσσαλονίκης από το 1981 συνεχώς. Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών, υφυπουργός Παιδείας, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1984.

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-14-1989-6
Book pages: 
102
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο