Product

Κωνσταντίνος Ευσταθίου Παπακωνσταντίνου (1907-1989)

Product

Κωνσταντίνος Θεοτόκης

Κωνσταντίνος Θεοτόκης

Κωδικός:
24802
Description: 

Το βιβλίο αυτό επιχειρεί μια νέα ανάγνωση του πεζογραφικού έργου του Κ. Θεοτόκη. Ο συγγραφέας πιστεύει ότι σήμερα υπάρχουν πολλά πράγματα να ειπωθούν για τον Κερκυραίο λογοτέχνη. Απομακρύνεται λοιπόν από την παραδοσιακή προσέγγιση των κειμένων και στηρίζεται στη σύγχρονη θεωρία της λογοτεχνίας χρησιμοποιώντας τα νεότερα δεδομένα της. Ανοίγει έτσι καινούργια πεδία έρευνας. Στρέφεται δηλαδή στην εξερεύνηση του πεδίου του πάθους και εξετάζει παθημικές καταστάσεις όπως είναι ο θυμός, η δυσαρέσκια, η επιθετικότητα και η εκδίκηση.

23,96 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό επιχειρεί μια νέα ανάγνωση του πεζογραφικού έργου του Κ. Θεοτόκη. Ο συγγραφέας πιστεύει ότι σήμερα υπάρχουν πολλά πράγματα να ειπωθούν για τον Κερκυραίο λογοτέχνη. Απομακρύνεται λοιπόν από την παραδοσιακή προσέγγιση των κειμένων και στηρίζεται στη σύγχρονη θεωρία της λογοτεχνίας χρησιμοποιώντας τα νεότερα δεδομένα της. Ανοίγει έτσι καινούργια πεδία έρευνας. Στρέφεται δηλαδή στην εξερεύνηση του πεδίου του πάθους και εξετάζει παθημικές καταστάσεις όπως είναι ο θυμός, η δυσαρέσκια, η επιθετικότητα και η εκδίκηση. Ταυτόχρονα ασχολείται με τους κώδικες τιμής και τις αξίες που γίνονται αποδεκτές από την κοινωνία. Η ανάλυση φέρνει σε άμεση επαφή τον αναγνώστη με τα κείμενα και συντελεί σε μια βαθύτερη κατανόηση των πολιτισμικών αξιών που εμπεριέχουν. Τέλος, επιχειρείται η ανασύνθεση του μυθολογικού σύμπαντος του Κ. Θεοτόκη με βάση τη σύγκρουση ατόμου vs κοινωνίας που αποτελεί κυρίαρχη κοσμοθεωρητική του θέση.
Subtitle: 
Πάθη, δράση, κώδικες
Publications Date: 
1995
Book ISBN: 
960-205-317-8
Book pages: 
290
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Απόστολος Μπενάτσης γεννήθηκε στα Γιάννενα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εκεί εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο έργο του Τάσου Λειβαδίτη, με καθηγητή τον Ερατοσθένη Γ. Καψωμένο. Σήμερα είναι επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου και διδάσκει Θεωρία της Λογοτεχνίας και Ανάλυση Κειμένων Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Είναι μέλος της Ελληνικής και της Διεθνούς Σημειωτικής Εταιρείας.

Subtitle: 
Πάθη, δράση, κώδικες
Publications Date: 
1995
Book ISBN: 
960-205-317-8
Book pages: 
290
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο