Product

Κωστής Βελώνης, Μοναξιά σε κοινό έδαφος: Πώς μπορεί η κοινωνία να πράξει αυτό που ο καθένας ονειρεύεται

Product

Κωστής Παλαμάς

Κωστής Μπαστιάς

Κωδικός:
99726
Description: 

Η βιογραφία του Κωστή Μπαστιά αποτελεί ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό μέσα από το ελληνικό θέατρο, τις αθηναϊκές εφημερίδες και την πνευματική και πολιτική ζωή του τόπου. Η δημιουργία μεγάλων καλλιτεχνικών θεσμών, όπως το Εθνικό Θέατρο, η Λυρική Σκηνή, το "Άρμα Θέσπιδος", οι Πανελλήνιες Καλλιτεχνικές Εκθέσεις στο Ζάππειο, το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στο Ηρώδειο, οι παραστάσεις αρχαίων τραγωδιών στην Επίδαυρο, παρακολουθείται ζωντανά, μεταφέροντας τον αναγνώστη στις μεγάλες εκείνες εποχές.

28,76 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η βιογραφία του Κωστή Μπαστιά αποτελεί ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό μέσα από το ελληνικό θέατρο, τις αθηναϊκές εφημερίδες και την πνευματική και πολιτική ζωή του τόπου. Η δημιουργία μεγάλων καλλιτεχνικών θεσμών, όπως το Εθνικό Θέατρο, η Λυρική Σκηνή, το "Άρμα Θέσπιδος", οι Πανελλήνιες Καλλιτεχνικές Εκθέσεις στο Ζάππειο, το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στο Ηρώδειο, οι παραστάσεις αρχαίων τραγωδιών στην Επίδαυρο, παρακολουθείται ζωντανά, μεταφέροντας τον αναγνώστη στις μεγάλες εκείνες εποχές. Tαυτόχρονα η γέννηση και εξέλιξη των ιστορικών αθηναϊκών εφημερίδων του 20ού αιώνα, με τους εκδότες, τους διευθυντές, τους αρθρογράφους και τους κριτικούς τους, μέσα από το κριτικό βλέμμα του Κωστή Μπαστιά, παρουσιάζονται σαν μια ολοζώντανη ιστορία της ελληνικής δημοσιογραφίας. Παρακολουθώντας τη ζωή του Μπαστιά, ο αναγνώστης έρχεται σε επαφή με μεγάλες πνευματικές μορφές, όπως οι: Νίκος Καζαντζάκης, Παντελής Πρεβελάκης, Άγγελος Τερζάκης, Μαρίκα Κοτοπούλη, Φώτος Πολίτης, Μαρία Κάλλας, Γρηγόριος Ξενόπουλος, Δημήτρης Μητρόπουλος, Κώστας Βάρναλης κ.ά., ανακαλύπτοντας νέες και συχνά άγνωστες πτυχές της ζωής τους.
Subtitle: 
Βιογραφία: Δημοσιογραφία, θέατρο, λογοτεχνία
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-03-3969-4
Book pages: 
558
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Γιάννης K. Μπαστιάς, εκδότης, συγγραφέας και ερευνητής, γεννήθηκε στην Aθήνα το 1936. Μεγάλωσε και σπούδασε στη Νέα Υόρκη, όπου ο πατέρας του, ο λογοτέχνης και θεατράνθρωπος Κωστής Μπαστιάς, ζούσε από το 1946 ως ανταποκριτής αθηναϊκών εφημερίδων. Aποφοίτησε από το καθολικό γυμνάσιο Power Memorial Academy και από το Πανεπιστήμιο Columbia (οικονομικές και πολιτικές επιστήμες). Επέστρεψε στην Αθήνα το 1960. Ήταν συνεκδότης, με τον πατέρα του, του δεκαπενθήμερου και αργότερα εβδομαδιαίου περιοδικού "Άλφα" (1964-1968) και συνδιευθυντής ή συντονιστής των εκδόσεων της "Εκδοτικής Αθηνών" ("Ιστορία του ελληνικού έθνους", "Εκπαιδευτική ελληνική εγκυκλοπαίδεια" κ.ά.). Aπό το 1994 έως το 1999 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Θεατρικού Μουσείου. Η μακρόχρονη έρευνά του για τη ζωή και το έργο του πατέρα του τον οδήγησαν στην αποκάλυψη αγνώστων στοιχείων μέσα από τις εφημερίδες και τα περιοδικά του Μεσοπολέμου και της Κατοχής, αλλά και μέσα από ιδιωτικά αρχεία και συνομιλίες του με σημαντικά πρόσωπα της εποχής. Αποτέλεσμα της έρευνας αυτής ήταν η δίτομη μελέτη του "Ο Κωστής Μπαστιάς στα χρόνια του Μεσοπολέμου. Χρονογραφία - Εργογραφία - Βιβλιογραφία" (1997), "μία αστείρευτη πηγή -μεθοδική, συστηματική, τεκμηριωμένη- πλήρως διασταυρωμένων πληροφοριών. Ένα πανόραμα του πολιτικού και πολιτιστικού βίου του Μεσοπολέμου" (Κ. Γεωργουσόπουλος).

Subtitle: 
Βιογραφία: Δημοσιογραφία, θέατρο, λογοτεχνία
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-03-3969-4
Book pages: 
558
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο