Product

Κόκκινη κλωστή μετάξι...

Product

Κόκκινη κορδέλα

Κόκκινη κλωστή, κομμένη

Κωδικός:
130989
Manufacturer: 
Description: 

Μια μελέτη για το σύγχρονο ελληνικό παραμύθι

Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται η συστηματική διερεύνηση του σύγχρονου ελληνικού παραμυθιού. Για τον σκοπό αυτό συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν, από ευρεία γλωσσολογική σκοπιά, πενήντα παραμύθια διαφορετικών συγγραφέων, που εκδόθηκαν από διάφορους εκδοτικούς οίκους κατά την διάρκεια μιας χρονικής περιόδου πέντε ετών. Η προσέγγιση συνενώνει τα ευρήματα δύο γνωσιολογικών χώρων που καθόρισαν και καθορίζουν την μελέτη του παραμυθιού, της λαογραφίας και της φιλολογίας, με έμφαση στα σύγχρονα ρεύματα όπως αποτυπώνονται στην θεωρία της αφήγησης.

16,15 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μια μελέτη για το σύγχρονο ελληνικό παραμύθι Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται η συστηματική διερεύνηση του σύγχρονου ελληνικού παραμυθιού. Για τον σκοπό αυτό συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν, από ευρεία γλωσσολογική σκοπιά, πενήντα παραμύθια διαφορετικών συγγραφέων, που εκδόθηκαν από διάφορους εκδοτικούς οίκους κατά την διάρκεια μιας χρονικής περιόδου πέντε ετών. Η προσέγγιση συνενώνει τα ευρήματα δύο γνωσιολογικών χώρων που καθόρισαν και καθορίζουν την μελέτη του παραμυθιού, της λαογραφίας και της φιλολογίας, με έμφαση στα σύγχρονα ρεύματα όπως αποτυπώνονται στην θεωρία της αφήγησης.
Subtitle: 
Μια μελέτη του σύγχρονου ελληνικού παραμυθιού
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6638-60-Χ
Book pages: 
270
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολέγιο "Ανατόλια" και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές αρχικά στην Αγγλο-Ιρλανδική Λογοτεχνία στο Trinity College του Πανεπιστημίου του Δουβλίνου και μετέπειτα στο Τμήμα Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ, όπου και έκανε διδακτορική διατριβή, το 1983. Εργάστηκε τρία χρόνια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην Φιλοσοφική Σχολή, και κατόπιν στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πειραιά, όπου συνεχίζει να εργάζεται. Ασχολείται με την έρευνα σε θέματα Γλωσσολογίας και γράφει παραμύθια.

Subtitle: 
Μια μελέτη του σύγχρονου ελληνικού παραμυθιού
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-6638-60-Χ
Book pages: 
270
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο