Product

Κόλαση και παράδεισος

Product

Κολασμένος χορός

Κόλαση στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο

Κωδικός:
74161
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Η κόλαση είναι στη γη και έχει μάλιστα όνομα: Μπεριμπάου. Σε μια από τις άθλιες παραγκουπόλεις του Ρίο ντε Τζανέιρο, σε μια φαβέλα, εκτυλίσσεται η ιστορία ενός παιδιού που ήθελε να γίνει βασιλιάς.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Η κόλαση είναι στη γη και έχει μάλιστα όνομα: Μπεριμπάου. Σε μια από τις άθλιες παραγκουπόλεις του Ρίο ντε Τζανέιρο, σε μια φαβέλα, εκτυλίσσεται η ιστορία ενός παιδιού που ήθελε να γίνει βασιλιάς. Ο Ζοζέ Λουίς Ρέις, γιος μιας θεοσεβούμενης υπηρέτριας, με μια καπάτσα αδερφή που παριστάνει την ενάρετη και έναν πατέρα εξαφανισμένο, μπλέκεται από τα έντεκά του χρόνια στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Από την πρώτη του δουλειά, ως τσιλιαδόρος, μαθαίνει πως για να επιβιώσει πρέπει να επαγρυπνεί και να ανεβαίνει στην ιεραρχία του εγκλήματος, σ’ αυτό τον ζοφερό κόσμο όπου βασιλεύει η βία και η προδοσία παραμονεύει σε κάθε βήμα. Η Πατρίσια Μέλο, με πλοκή που κόβει την ανάσα, γλώσσα γοργή και έντονη και χιούμορ δηκτικό, συνθέτει ένα σύγχρονο έπος, ένα μυθιστόρημα-γροθιά που αποκαλύπτει το αληθινό πρόσωπο της Βραζιλίας πέρα από την απατηλή λάμψη του καρναβαλιού.
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-375-466-8
Book pages: 
463
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η πατρίσια Μέλο γεννήθηκε το 1962 στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Εκτός από μυθιστορήματα έχει γράψει σενάρια και θεατρικά έργα. Έργα της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Στη Γαλλία ήταν υποψήφια για το Prix Femina ξένου μυθιστορήματος για το βιβλίο της O matador. Το περιοδικό Time την κατέταξε στους πενήντα σημαντικότερους λατινοαμερικάνους συγγραφείς της νέας χιλιετίας.

Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-375-466-8
Book pages: 
463
Book Dimensions: 
20χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο