Product

Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου...

Product

Κύριε των λυγμών

Κύριε πρόεδρε, στη διάθεσή σας...

Κωδικός:
120458
Manufacturer: 
Description: 

Η σπονδυλωτή ιστορία, που περιγράφεται στο βιβλίο αυτό, σατιρίζει τον τρόπο λειτουργίας μιας κυβέρνησης. Μιας ελληνικής κυβέρνησης. Και βασίζεται στα ανθρώπινα πάθη των μελών της. Άλλωστε η Ιστορία έχει αποδείξει ότι η πολιτική είναι ένα πολύ πρόσφορο έδαφος για να ευδοκιμούν τέτοια πάθη, πολλές φορές στη χειρότερή τους μορφή.

5,76 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η σπονδυλωτή ιστορία, που περιγράφεται στο βιβλίο αυτό, σατιρίζει τον τρόπο λειτουργίας μιας κυβέρνησης. Μιας ελληνικής κυβέρνησης. Και βασίζεται στα ανθρώπινα πάθη των μελών της. Άλλωστε η Ιστορία έχει αποδείξει ότι η πολιτική είναι ένα πολύ πρόσφορο έδαφος για να ευδοκιμούν τέτοια πάθη, πολλές φορές στη χειρότερή τους μορφή. Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας είναι ένας πρωθυπουργός, ο μυστικοσύμβουλός του και, βεβαίως, τα μέλη της κυβερνήσεώς του, όπου "όλοι μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε". Το πώς κατορθώνει να κυβερνάει αυτή η κυβέρνηση και να επιβιώνει πολιτικά, επιδέχεται μόνο ερμηνείες από το χώρο της μεταφυσικής. Όμως κάπως έτσι δεν επιβιώνει και η Ελλάδα επί 2.500 χρόνια; Και δεν θα μπορούσε μία κυβέρνηση και μάλιστα για το 0,16% ή το 0,32% των 25 αυτών αιώνων, αναλόγως της μιας ή της δεύτερης θητείας της; Πρόκειται, βεβαίως, για μία φανταστική ιστορία. Που θα μπορούσε να μην είναι και εντελώς φανταστική. Πρώτος, διότι η πολιτική "σηκώνει" την ίντριγκα και δεύτερον, διότι, κατ' εξοχήν, οι Έλληνες είναι πλακατζήδες. Μπορεί να μην έχουν χιούμορ, που προϋποθέτει τον αυτοσαρκασμό, αλλά σε πλάκες επιδίδονται, ανεξαρτήτως της θέσης που κατέχουν. Όσον αφορά στις γκάφες, αυτές δεν κάνουν επαγγελματικές ή κοινωνικές διακρίσεις και, επομένως, εντοπίζονται και στην πολιτική. Άρα αποτελούν μια καλή πηγή έμπνευσης.
Subtitle: 
Πολιτική σάτιρα
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-438-045-1
Book pages: 
191
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νίκος Εμμ. Σίμος γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου και της Νομικής Σχολής αφοσιώθηκε από πολύ νωρίς στη δημοσιογραφία, έτσι ώστε να βγει, τελικώς, κερδισμένο το Διπλωματικό Σώμα, το οποίο είχε επιλέξει για επαγγελματική σταδιοδρομία. Το πρώτο του ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Βραδυνή", όταν αυτός ήταν ηλικίας μόλις 16 ετών. Στη δημοσιογραφική του πορεία πέρασε από το οικονομικό και το πολιτικό ρεπορτάζ, και από το 1986 υπηρετεί τη δημοσιογραφία από διευθυντικές και επιτελικές θέσεις. Διετέλεσε διευθυντής της "Καθημερινής" και αρθρογράφος της "Εστίας". Σήμερα είναι εκδότης του "Ελεύθερου Τύπου", αφού προηγουμένως διετέλεσε διευθυντής του κυριακάτικου φύλλου της συγκεκριμένης εφημερίδος. Το βιβλίο "Κύριε Πρόεδρε, στη διάθεση σας..." είναι το πρώτο του.

Subtitle: 
Πολιτική σάτιρα
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-438-045-1
Book pages: 
191
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο