Product

Κύριοι, έκανα λάθος!

Product

"Κύριος ποιμαίνει με..."

Κύριοι, πάτε για ύπνο

Κωδικός:
118847
Description: 

Η 31 Μοίρα Καταδρομών, είχε διακεκριμένη δράση μεταξύ των δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς που πολέμησαν στην Κύπρο το 1974. Στάθηκε αξιοπρεπώς στο πεδίο της μάχης, πολεμώντας όπου διατάχθηκε τον Τούρκο εισβολέα. Με την δράση τους, οι άνδρες της 31 ΜΚ προσέθεσαν νέες δάφνες στα ελληνικά όπλα. Οδηγούμενοι από αποφασιστικούς και τολμηρούς αξιωματικούς, οι Καταδρομείς της 31 ΜΚ έγραψαν την δική τους ιστορία, η οποία παρέμενε άγνωστη επί σειρά ετών.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η 31 Μοίρα Καταδρομών, είχε διακεκριμένη δράση μεταξύ των δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς που πολέμησαν στην Κύπρο το 1974. Στάθηκε αξιοπρεπώς στο πεδίο της μάχης, πολεμώντας όπου διατάχθηκε τον Τούρκο εισβολέα. Με την δράση τους, οι άνδρες της 31 ΜΚ προσέθεσαν νέες δάφνες στα ελληνικά όπλα. Οδηγούμενοι από αποφασιστικούς και τολμηρούς αξιωματικούς, οι Καταδρομείς της 31 ΜΚ έγραψαν την δική τους ιστορία, η οποία παρέμενε άγνωστη επί σειρά ετών. Ο Λοχαγός Ελευθέριος Σταμάτης, ήταν διοικητής λόχου της 31 ΜΚ. Έζησε τα γεγονότα εκείνου του μοιραίου, για τον Κυπριακό Ελληνισμό, καλοκαιριού, οδηγώντας τους άνδρες του στην μάχη και διοικώντας διά του παραδείγματος. Με αίσθημα ευθύνης, παρουσιάζει για πρώτη φορά στο βιβλίο του την δράση της 31 ΜΚ, με τον πλέον αξιόπιστο, πλήρη και λεπτομερή τρόπο που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα. Από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου μέχρι και την οριστική παύση του πυρός, ο συγγραφέας έζησε και μεταφέρει στον αναγνώστη την αγωνία για την εξέλιξη της καταστάσεως, την ένταση της μάχης, την μέθη από την επιτυχή εκτέλεση της αποστολής, τον πόνο για τον χαμό συμπολεμιστών, την πίκρα για την απουσία της μητέρας Ελλάδος από τον αγώνα εναντίον του εχθρού του γένους, την μελαγχολία για τον αδελφοκτόνο αλληλοσπαραγμό που έφερε την καταστροφή της Κύπρου.
Subtitle: 
Η τραγωδία της Κύπρου, όπως την έζησε ένας λοχαγός της 31 μοίρας καταδρομών
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-88355-3-4
Book pages: 
298
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο αντιστράτηγος Ελευθέριος Σταμάτης γεννήθηκε το 1943 στην Σκουληκαριά της Άρτας. Το 1961 εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, για να ονομασθεί ανθυπολοχαγός Πεζικού το 1965.
Ως κατώτερος αξιωματικός, μέχρι το 1977, υπηρέτησε ως διμοιρίτης και διοικητής λόχου Πεζικού στα Ιωάννινα, διμοιρίτης και διοικητής λόχου Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο Αττικής και διοικητής λόχου Καταδρομών στην Δράμα, στην Κύπρο, στην Θεσσαλονίκη και στην Θράκη.
Υπηρετώντας ως λοχαγός στην Κυπριακή 31 Μοίρα Καταδρομών, κατά την περίοδο 1973-1974, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και ενεπλάκη ενεργώς στα γεγονότα της Κύπρου της εποχής εκείνης.
Ως ανώτερος αξιωματικός, διετέλεσε διοικητής Μονάδος Αμφιβίων Καταδρομών στον Πολιχνίτο Λέσβου, επιτελής στο 3/40 Σύνταγμα Ευζώνων στα Ιωάννινα, υποδιοικητής της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο, επιτελής στην Συμμαχική Διοίκηση Νότιας Ευρώπης στην Νεάπολη Ιταλίας, διοικητής του 285 Τάγματος Πεζικού στην Ατσική Λήμνου, επιτελής στην Διεύθυνση Αμυντικής Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ, διευθυντής Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων, διοικητής του 21ου Συντάγματος Πεζικού στην Πλάτη Ορεστιάδας και επιτελάρχης της XVI Μεραρχίας Πεζικού στο Διδυμότειχο.
Το 1992 προήχθη σε ταξίαρχο και υπηρέτησε ως Α' Βοηθός Επιτελάρχου της 1ης Στρατιάς στην Λάρισα, διευθυντής του 3ου Επιτελικού Γραφείου του ΓΕΣ και διοικητής της 80 Ανωτέρας Διοικήσεως Ταγμάτων Εθνοφυλακής στην Κω.
Το 1995 προήχθη σε υποστράτηγο και διετέλεσε διευθυντής Χειρισμού Κρίσεων στο ΓΕΕΘΑ και διοικητής της II Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στην 'Εδεσσα.
Το 1997 προήχθη στον βαθμό του αντιστράτηγου και διοίκησε επί διετίαν το Β' Σώμα Στρατού στην Βέροια και, εν συνεχεία, κατά την περίοδο 1999-2000, την 1η Στρατιά.
Έχει αποφοιτήσει από την Σχολή Εθνικής Άμυνας, από την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου, από τα προβλεπόμενα σχολεία Πεζικού και Ειδικών Δυνάμεων της χώρας μας, από σχολεία Ειδικών Δυνάμεων της Γαλλίας και των ΗΠΑ, από το Σχολείο Συνεργασίας Στρατού - Πολεμικής Αεροπορίας από το τμήμα Αγγλικής της Στρατιωτικής Σχολής Ξένων Γλωσσών και από το Σχολείο Ηλεκτρονικού Πολέμου της Πολεμικής Αεροπορίας.
Έχει τιμηθεί με πολλά παράσημα, μετάλλια, διαμνημονεύσεις και τιμητικές διακρίσεις της Ελλάδος και συμμαχικών χωρών.
Αποστρατεύτηκε στις 2 Μαΐου 2000, λαβών τον τίτλο του επιτίμου διοικητού 1ης Στρατιάς.
Είναι έγγαμος με την Καλλιόπη Μπαφατάκη, με την οποίαν απέκτησαν τρία παιδιά.

Subtitle: 
Η τραγωδία της Κύπρου, όπως την έζησε ένας λοχαγός της 31 μοίρας καταδρομών
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-88355-3-4
Book pages: 
298
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο