Product

Λατινική λειτουργία

Product

Λατινική μετρική

Λατινική λεξικογραφία στην Ελλάδα

Κωδικός:
110216
Description: 

[...] "ανακαλύφθηκαν" πληροφορίες οι οποίες συμπλήρωσαν σημαντικά κενά στην άποψη που έχει σήμερα ο ειδικός για την πορεία της Λατινικής Λεξικογραφίας στη χώρα μας που συνδέθηκε άρρηκτα με την Ευρώπη. [...] ο αναγνώστης μπορεί να αναγνωρίσει, τελικά, στο πρόσωπο του Ενρίκου Nικολάου Oυλερίχου, τον πρώτο "Έλληνα" λεξικογράφο, ο οποίος μεταλαμπάδευσε στο ελεύθερο ελληνικό κράτος όλο το υπόβαθρο των σημαντικότερων ξενόγλωσσων λατινικών λεξικών.

30,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

[...] "ανακαλύφθηκαν" πληροφορίες οι οποίες συμπλήρωσαν σημαντικά κενά στην άποψη που έχει σήμερα ο ειδικός για την πορεία της Λατινικής Λεξικογραφίας στη χώρα μας που συνδέθηκε άρρηκτα με την Ευρώπη. [...] ο αναγνώστης μπορεί να αναγνωρίσει, τελικά, στο πρόσωπο του Ενρίκου Nικολάου Oυλερίχου, τον πρώτο "Έλληνα" λεξικογράφο, ο οποίος μεταλαμπάδευσε στο ελεύθερο ελληνικό κράτος όλο το υπόβαθρο των σημαντικότερων ξενόγλωσσων λατινικών λεξικών. Χάρη σε αυτόν κληρονομήσαμε ό,τι μπορούμε να πούμε σήμερα για την ελληνική λατινική λεξικογραφία· ο ίδιος, όμως, συνδέεται άρρηκτα με τη μακραίωνη λατινική λεξικογραφική παραγωγή στην Ευρώπη.
Subtitle: 
Από την ευρωπαϊκή παράδοση στον Ενρίκο Νικόλαο Ουλερίχο και την κληρονομιά του
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-442-239-1
Book pages: 
151
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Μαρία Βουτσίνου-Κικίλια γεννήθηκε στη Σύρο. Είναι Καθηγήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει Λατινική Φιλολογία με ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον για τον Μεσαίωνα. Έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ακαδημαϊκής της διδασκαλίας στη λογοτεχνική παραγωγή αυτής της περιόδου, την υμνολογία και τους μεσαιωνικούς λυρικούς ποιητές. Την τελευταία τριετία ασχολείται με τη λατινική λεξικογραφία και, ως υπεύθυνη ερευνητικού προγράμματος, με τη συγγραφή Λατινοελληνικού Λεξικού. Έργα της: Studies relating to the Greek College of St. Athanasius in Rome (Ph.D. 1987), Sequentiae (1994), Fortunatus, Ποιήματα αφιερωμένα στη Ραδεγούνδη και την Αγνή (2001). Μελέτες: Η ερωτική ποίηση του Κατούλλου (1987), Ο λυρισμός στην ποίηση της Σουλπικίας (1990), Μια ανέκδοτη μετάφραση της λατινικής Sequentia "Dies irae" (1991), Η Νάξος κατά τον περιηγητή Buondelmonti (1994), Η γυναίκα στον Γιουβενάλη (6η σάτιρα) και τους μεσαιωνικούς ποιητές Hildebertus και Marbodus (1997), Τα παλαιά βιβλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμούπολης Σύρου (2001), Γρηγορίου της Τουρ Historia Francorum: Τα κύρια ονόματα προσώπων και η μετάφρασή τους στην ελληνική (2003), Σύγχρονη βιβλιοθήκη και ανθρωπιστικές επιστήμες (2003), Σύστημα διαχείρισης γλωσσικών πόρων με εφαρμογές στην ελληνική και τη λατινική γλώσσα (2005) κ.ά.

Subtitle: 
Από την ευρωπαϊκή παράδοση στον Ενρίκο Νικόλαο Ουλερίχο και την κληρονομιά του
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-442-239-1
Book pages: 
151
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο