Product

Λειτουργικές σκηνές και ύμνοι στην αποκάλυψη του Ιωάννη

Product

Λειτουργική ιστολογία

Λειτουργική

Κωδικός:
112723
Manufacturer: 
Description: 

Η θεματολογία μελέτης του παρόντος τόμου συνιστά τα θεμέλια της περαιτέρω έρευνας, εφόσον ερευνώνται οι ρίζες της χριστιανικής λατρείας στα πλαίσια της συνάφειας και της διαφοροποιήσεώς της από την εβραϊκή, οι περί προσευχής μαρτυρίες τόσο του αρχέγονου όσο και του ύστερου Χριστιανισμού, καθώς και τα σχετικά με τις λειτουργικές πτυχές της μυήσεως στην εκκλησία (Βάπτισμα - Χρίσμα - Θ.Ευχαριστία).

23,40 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η θεματολογία μελέτης του παρόντος τόμου συνιστά τα θεμέλια της περαιτέρω έρευνας, εφόσον ερευνώνται οι ρίζες της χριστιανικής λατρείας στα πλαίσια της συνάφειας και της διαφοροποιήσεώς της από την εβραϊκή, οι περί προσευχής μαρτυρίες τόσο του αρχέγονου όσο και του ύστερου Χριστιανισμού, καθώς και τα σχετικά με τις λειτουργικές πτυχές της μυήσεως στην εκκλησία (Βάπτισμα - Χρίσμα - Θ.Ευχαριστία). Ο παρών τόμος οριοθετεί την έναρξη μιας μελλοντικής συγγραφικής πορείας. Οι κανόνες συγγραφής ακολούθησαν τη σύγχρονη επιστημονική δεοντολογία:η βιβλιογραφία εκτίθεται στην αρχή κάθε ερευνητικής ενότητας, οι πηγές ερευνώνται σε βάθος και σε συνάφεια μεταξύ τους και οι σημαντικότερες βιβλιογραφικές αναφορές επί των υπό έρευνα θεμάτων προβάλλονται ως κρινόμενες θέσεις.
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-333-471-5
Book pages: 
476
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Ως αριστούχος και υπότροφος, συνέχισε τις σπουδές του, στο χώρο της ιστορίας και θεολογίας της χριστιανικής λατρείας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και στο Καθολικό Πανεπιστήμιο των Παρισίων, από τα οποία έλαβε το "Ανώτατο Δίπλωμα Λειτουργικών Σπουδών", δύο "Διπλώματα εμπεριστατωμένων σπουδών" (D.E.A.) στη Λειτουργική και στην παλαιοχριστιανική ιστορία, καθώς και διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης με ειδίκευση στη λειτουργική. Ακολούθως μελέτησε τη χειρόγραφη ευχολογική παράδοση στη βιβλιοθήκη του Βατικανού, καρπός της οποίας υπήρξε η δεύτερη διδακτορική του μελέτη και η αναγόρευσή του σε Διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, στην οποία εδίδαξε κατ' εντολήν το μάθημα της Λειτουργικής και Ομιλητικής, έως της εκλογής του σε Επίκουρο Καθηγητή· έκτοτε, πλην του συγκεκριμένου μαθήματος, διδάσκει τα μαθήματα Θεολογίας της Λατρείας και Εορτολογίας. Υπηρέτησε επί μακρόν ως καθηγητής Μέσης Εκπαιδεύσεως σε Πειραματικά Λύκεια και Γυμνάσια και συμμετείχε ως συνεργάτης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου σε προγράμματα αναθεωρήσεως των αναλυτικών προγραμμάτων του μαθήματος των Θρησκευτικών, στη διδασκαλία επιμορφώσεως των καθηγητών Μ.Ε. καθώς και στις συγγραφικές ομάδες δύο διδακτικών βιβλίων.

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-333-471-5
Book pages: 
476
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο