Product

Λεξικογραφικόν δελτίον

Product

Λεξικόν αγγλο-ελληνικόν

Λεξικολογία

Κωδικός:
128912
Description: 

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εισαγωγή στη σύγχρονη λεξικολογία, δηλαδή στο ειδικό αντικείμενο της γλωσσολογίας που ασχολείται με την ανάλυση της "λέξης" και του "λεξικού". Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ανάλυση του λεξικού αποθέματος της ελληνικής γλώσσας με την εφαρμογή σύγχρονων λεξικολογικών μεθόδων, ενώ περιέχει και σύντομη αλλά περιεκτική αναφορά στις εφαρμογές της λεξικολογίας στη σύγχρονη λεξικογραφία.

24,77 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εισαγωγή στη σύγχρονη λεξικολογία, δηλαδή στο ειδικό αντικείμενο της γλωσσολογίας που ασχολείται με την ανάλυση της "λέξης" και του "λεξικού". Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ανάλυση του λεξικού αποθέματος της ελληνικής γλώσσας με την εφαρμογή σύγχρονων λεξικολογικών μεθόδων, ενώ περιέχει και σύντομη αλλά περιεκτική αναφορά στις εφαρμογές της λεξικολογίας στη σύγχρονη λεξικογραφία. Οι αναγνώστες, ειδικοί και μη, εισάγονται σε μια ποικιλία επιστημονικών ζητημάτων που απασχολούν σήμερα τη λεξικολογία διεθνώς, έχοντας έτσι την ευκαιρία να περιηγηθούν σε διάφορες περιοχές του λεξικού, κεντρικές και περιφερειακές, και να γνωρίσουν τις πτυχές ανάλυσης της λέξης, όπως τις αποκαλύπτουν οι πιο πρόσφατες γλωσσολογικές προσεγγίσεις.
Subtitle: 
Εισαγωγή στην ανάλυση της λέξης και του λεξικού
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-16-2655-7
Book pages: 
380
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος Ι. Ξυδόπουλος είναι μέλος Δ.Ε.Π. στον τομέα γλωσσολογίας του τμήματος φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και παράλληλα διδάσκει γλωσσολογία σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Πατρών και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Έχει σπουδάσει γαλλική γλώσσα και φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει εξειδικευτεί στη γλωσσολογία στο School of Oriental & African Studies (M.A.) και στο University College London (Ph.D.) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Τα ερευνητικά και διδακτικά ενδιαφέροντά του εστιάζονται στο χώρο της γενικής γλωσσολογίας και ιδιαίτερα στη λεξικολογία, στη λεξική σημασιολογία, στη σχέση σημασιολογίας και σύνταξης, καθώς και στη λεξικογραφία (δημιουργία ειδικών λεξικών). Έχει δημοσιεύσει άρθρα του σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους και έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις του σε συνέδρια γλωσσολογίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Subtitle: 
Εισαγωγή στην ανάλυση της λέξης και του λεξικού
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-16-2655-7
Book pages: 
380
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο