Product

Λεξικό ιδεών και ιδεολογιών

Product

Λεξικό ιστορίας

Λεξικό Ικαρίων που διακρίθηκαν στα γράμματα τις τέχνες και τις επιστήμες

Κωδικός:
135254
Description: 

"... Η Ικαρία λοιπόν, πλήρης ιστορίας και εγκόσμιας φήμης, είχε ακόμη ανάγκη, αισθητής μάλιστα, ενός "Λεξικού" των πνευματικών δημιουργών της, που να περιλαμβάνει τα ονόματα και τα έργα τους. το "Λεξικό" αυτό δεν ήταν εύκολης κατάρτισης γιατί προϋπόθετε επιμονή και υπομονή στην αναζήτηση των Ικαρίων επιστημόνων, λογοτεχνών και καλλιτεχνών, κυρίως των εν ζωή, οι οποίοι δεν απεκλείετο να έβλεπαν αυτή την εργασία με κάποιες - αδικαιολόγητες πάντως - επιφυλάξεις. Να όμως που τα εμπόδια ξεπεράστηκαν χάρη στο αδάμαστο σθένος του συγγραφέα Νικόλαου Μ. Τσαγκά.

10,20 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

"... Η Ικαρία λοιπόν, πλήρης ιστορίας και εγκόσμιας φήμης, είχε ακόμη ανάγκη, αισθητής μάλιστα, ενός "Λεξικού" των πνευματικών δημιουργών της, που να περιλαμβάνει τα ονόματα και τα έργα τους. το "Λεξικό" αυτό δεν ήταν εύκολης κατάρτισης γιατί προϋπόθετε επιμονή και υπομονή στην αναζήτηση των Ικαρίων επιστημόνων, λογοτεχνών και καλλιτεχνών, κυρίως των εν ζωή, οι οποίοι δεν απεκλείετο να έβλεπαν αυτή την εργασία με κάποιες - αδικαιολόγητες πάντως - επιφυλάξεις. Να όμως που τα εμπόδια ξεπεράστηκαν χάρη στο αδάμαστο σθένος του συγγραφέα Νικόλαου Μ. Τσαγκά. Έτσι έχουμε μπροστά μας το βοήθημα που αναντίρρητα έλειπε. Ενδέχεται να μην είναι πλήρες. Είναι όμως εξόχως βοηθητικό και χρήσιμο για τους επιστήμονες, του φιλολόγους, τους λογοτέχνες, τους καλλιτέχνες, τη νεολαία και ολόκληρο το αναγνωστικό κοινό..." Κώστας Κριτσίνης, συγγραφέας
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-88747-3-4
Book pages: 
156
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Πειραιάς
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Νικόλαος Μ. Τσαγκάς γεννήθηκε στο χωριό Δάφνη της Ικαρίας το 1936. Σπούδασε γαλλική φιλολογία, ιστορία και αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στα Πανεπιστήμια Toulouse και Aix en Provence. Δίδαξε στη μέση εκπαίδευση και ως βοηθός στο Γαλλικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έγραψε και μετέφρασε αρκετά βιβλία. Γνωρίζει τη γαλλική, ισπανική, ιταλική και αγγλική γλώσσα. Τιμήθηκε για το έργο του από πολιτιστικούς συλλόγους της ιδιαίτερης πατρίδας του τον Αύγουστο του 2003.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-88747-3-4
Book pages: 
156
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Πειραιάς
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο