Product

Λευκάδα, άνθρωποι και τοπία

Product

Λευκάδα, Μεγανήσι

Λευκάδα, ένα ταξίδι στον χρόνο

Κωδικός:
110495
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Οι φωτογραφίες του Ελβετού Fritz Berger για τη Λευκάδα των δεκαετιών 1960-70.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Οι φωτογραφίες του Ελβετού Fritz Berger για τη Λευκάδα των δεκαετιών 1960-70. "Τις αναμνήσεις από τη Λευκάδα τις κουβαλώ σαν εικόνες μέσα μου. Είναι εικόνες γεμάτες φως και σκιά, μορφές και χρώματα, γεμάτες ανθρώπους, λουλούδια, δέντρα, λόφους και θάλασσα. Βλέπω θλιμμένα μάτια γυναικών με κομψές τοπικές φορεσιές, βλέπω ένα καφενείο γεμάτο άνδρες που παίζουν. Γεύομαι το μυρωδάτο χειροποίητο ψωμί της Ακριβής και τις ελιές που το συνοδεύουν, το πικάντικο τυρί. Ακούω τα γαϊδούρια, τις κατσίκες, τα πρόβατα, το τερέτισμα των τζιτζικιών ασταμάτητα και παντού. Είναι εικόνες που μένουν ή που φωτίζονται μόνο για λίγο. Έπειτα εμφανίζονται σπίτια που έχουν πληγεί από το σεισμό, μια κρύα νύχτα, η γριά Αρσενία καθισμένη μόνη μπροστά στη φωτιά." Fritz Berger
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-6685-01-2
Book pages: 
108
Book Dimensions: 
19χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Φριτς Μπέργκερ γεννήθηκε στις 10.10.1938 στην Ελβετία, νότια της Βέρνης. Οι γονείς του διαχειρίζονται ένα μικρό αγρόκτημα και ο Φριτς είναι το τρίτο από οκτώ παιδιά. Μετά από εννέα χρόνια σχολείο ακολουθεί η εκπαίδευσή του ως κηπουρού. Πηγαίνει ως τραυματιοφορέας στο κέντρο εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων και έπειτα για δύο χρόνια ως βοηθός κηπουρού στη Γενεύη. Το 1969 ο Φριτς παίρνει το δίπλωμα του αρχικηπουρού.
Με την παρότρυνση της Γκέρτρουντ Κουρτς, ο Φριτς πηγαίνει το 1960 για πέντε μήνες σε πολλά κιμπούτς στο Ισραήλ. Το ταξίδι της επιστροφής με τα διάφορα τοπικά μεταφορικά μέσα τον οδηγεί στην Κύπρο, την Τουρκία, τη Βόρεια Ελλάδα και τότε Γιουγκοσλαβία. Από το 1962 ο Φριτς εργάζεται για οκτώ χρόνια ως εθελοντής βοηθός ανάπτυξης στη Λευκάδα. Με την ιδιότητα του συμβούλου γεωργικών εφαρμογών δραστηριοποιείται στο διάστημα 1973 και 1978 στο Νεπάλ για την ελβετική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Συνεργασίας (DEZA) και από το 1982 ως το 1986 στο βόρειο τμήμα του Πακιστάν για τον οργανισμό ανάπτυξης και διεθνούς συνεργασίας Intercooperation.
Από το 1988 ο Φριτς ασχολείται με τη φωτογραφία ως ελεύθερος επαγγελματίας και κατοικεί στην Ελβετία. Διοργανώνει τακτικά εκθέσεις και εκδίδει πολλά βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό. Ο Φριτς παντρεύτηκε δύο φορές και είναι πατέρας πέντε ενήλικων παιδιών.

Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-6685-01-2
Book pages: 
108
Book Dimensions: 
19χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο