Product

Ληστές

Product

Ληστές

Ληστές

Κωδικός:
89521
Manufacturer: 
Description: 

Η περί Ληστών συνοπτική μελέτη παρέχει στον αναγνώστη όχι μόνο μια γραφική και ως ένα σημείο τερπνή πληροφόρηση, αλλά και τη δυνατότητα να παρατηρήσει ιδιαιτερότητες σχετικά με τη μορφή των κοινωνιών, όπως αυτές αντιμετώπισαν τη Ληστεία και τους Ληστές. Η οργανωμένη αντίσταση κατά της Ληστείας ξεκίνησε όταν εδραιώθηκαν οι κατεστημένες πολιτικές καταστάσεις κάθε χώρας. Ήταν οι εποχές που οι κοινωνίες, διαστρέφοντας τα πραγματικά κίνητρα που οδηγούσαν τα διάφορα άτομα στην Ληστεία, προτίμησαν ως λύση την τυφλή ποινικοποίηση κάθε σχετικού αδικήματος, αγνοώντας τις κοινωνικές συνθήκες.

8,59 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η περί Ληστών συνοπτική μελέτη παρέχει στον αναγνώστη όχι μόνο μια γραφική και ως ένα σημείο τερπνή πληροφόρηση, αλλά και τη δυνατότητα να παρατηρήσει ιδιαιτερότητες σχετικά με τη μορφή των κοινωνιών, όπως αυτές αντιμετώπισαν τη Ληστεία και τους Ληστές. Η οργανωμένη αντίσταση κατά της Ληστείας ξεκίνησε όταν εδραιώθηκαν οι κατεστημένες πολιτικές καταστάσεις κάθε χώρας. Ήταν οι εποχές που οι κοινωνίες, διαστρέφοντας τα πραγματικά κίνητρα που οδηγούσαν τα διάφορα άτομα στην Ληστεία, προτίμησαν ως λύση την τυφλή ποινικοποίηση κάθε σχετικού αδικήματος, αγνοώντας τις κοινωνικές συνθήκες. Κατάσταση που ισχύει και σήμερα.
Subtitle: 
Αναφορές ανά τον κόσμο
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7083-65-2
Book pages: 
157
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Δοκιμιογράφος, εκδότης, επιμελητής εκδόσεων, λογοτέχνης, μεταφραστής, ζωγράφος ο Λεωνίδας Χρηστάκης γεννήθηκε το 1928 στη Θεσσαλονίκη και πέθανε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2009. Απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και της Σχολής Καλών Τεχνών. Στην Κατοχή πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, ενώ με τη χούντα φυλακίστηκε. Από το 1958 συνεργάστηκε ως ελεύθερος ρεπόρτερ με τα "Νέα" με τον Κώστα Νίτσο και τις "Εικόνες". Ως εικαστικός καλλιτέχνης είχε φτιάξει χίλια πορτρέτα, "από την πλατεία Βάθης μέχρι τη Μονή Πετράκη", όπως έλεγε ο ίδιος. Από τη δεκαετία του 1950 εξέδωσε τα περιοδικά "Κούρος", "Panderma" και "Ιδεοδρόμιο" και συνεργάστηκε με τα περιοδικά "Πάλι" και "Σήμα". Μελέτησε και παρουσίασε στο αναγνωνιστικό κοινό τις ζωές πολλών δημιουργών, Ελλήνων και ξένων.

Subtitle: 
Αναφορές ανά τον κόσμο
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-7083-65-2
Book pages: 
157
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο