Product

Λογοτεχνική ανάγνωση και διδακτικές εφαρμογές

Product

Λογοτεχνική γεωγραφία

Λογοτεχνική γεωγραφία

Κωδικός:
124475
Manufacturer: 
Description: 

Aν κάποιος με ρωτούσε γιατί έγραψα αυτό το βιβλίο, θα του έλεγα απλούστατα πως στην αρχή δεν είχα ιδέα για το πού θα με οδηγούσε. Ήξερα όμως ότι ήθελα να περιγράψω εν συντομία τον νοητό "περίπλου" μιας περιπέτειας της τελευταίας εικοσαετίας, το εσωτερικό τοπίο που η περιπέτεια αυτή διαμόρφωσε και -έχοντας την ελπίδα ότι οι οιωνοί ήταν με το μέρος μου- να μεταφέρω ένα μέρος της γοητείας και της νοσταλγίας που άσκησε πάνω μου η διπλή κίνηση από τον πραγματικό στον επινοημένο κόσμο και αντίστροφα.

(Αναστάσης Βιστωνίτης)

16,52 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Aν κάποιος με ρωτούσε γιατί έγραψα αυτό το βιβλίο, θα του έλεγα απλούστατα πως στην αρχή δεν είχα ιδέα για το πού θα με οδηγούσε. Ήξερα όμως ότι ήθελα να περιγράψω εν συντομία τον νοητό "περίπλου" μιας περιπέτειας της τελευταίας εικοσαετίας, το εσωτερικό τοπίο που η περιπέτεια αυτή διαμόρφωσε και -έχοντας την ελπίδα ότι οι οιωνοί ήταν με το μέρος μου- να μεταφέρω ένα μέρος της γοητείας και της νοσταλγίας που άσκησε πάνω μου η διπλή κίνηση από τον πραγματικό στον επινοημένο κόσμο και αντίστροφα. (Αναστάσης Βιστωνίτης) Μια περιδιάβαση σε τόπους, πόλεις αλλά και στο έργο των λογοτεχνών που τις αποτύπωσαν.
Subtitle: 
Τόποι, πόλεις, άνθρωποι
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-455-258-9
Book pages: 
248
Book Dimensions: 
18χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1952. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες αλλά από πολύ νέος ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία, τη δημοσιογραφία και τις Γραφικές Τέχνες. Από το 1972 ως σήμερα εξέδωσε οχτώ ποιητικές συλλογές, ένα βιβλίο αφηγημάτων, έναν τόμο δοκιμίων και δύο ταξιδιωτικά βιβλία. Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρα, δοκίμια και κριτικά σημειώματα στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο. Τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας Το Βήμα από το 1991. Από το 1983 ως το 1988 διέμενε στις ΗΠΑ, όπου εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης και στη συνέχεια αρχισυντάκτης της καθημερινής ελληνοαμερικανικής εφημερίδας Πρωινή στη Νέα Υόρκη. Το 1996 ήταν επιμελητής (General Editor) του Φακέλου Υποψηφιότητας (Gandidature File) με τον οποίο η Αθήνα κέρδισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια, συμπόσια, φεστιβάλ και ποιητικές αναγνώσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Από το 1996 ως τον Μάιο του 2001 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Συγγραφέων (European Writers' Congress). Ποιήματα και πεζογραφήματά του μεταφράστηκαν σε δεκατρείς γλώσσες.

Subtitle: 
Τόποι, πόλεις, άνθρωποι
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-455-258-9
Book pages: 
248
Book Dimensions: 
18χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο