Product

Λουιζίτο

Product

Λουκάνικα και αλλαντικά

Λουίτζι Πιραντέλο

Κωδικός:
84549
Manufacturer: 
Description: 

Τι μπορεί να προκύψει από τη συνάντηση δύο διάσημων Σικελών, ανθρώπων του θεάτρου και συγγραφέων, οι οποίοι όμως έζησαν με διαφορά σχεδόν ενός αιώνα; Ο Αντρέα Καμιλέρι συνθέτει το μυθιστόρημα της ζωής του Λουίτζι Πιραντέλο, του σημαντικότερου ιταλού δραματουργού του 20ού αιώνα, που έχει τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ. Μια ζωή σημαδεμένη από τη δύσκολη σχέση με τον πατέρα του, ένα χαρακτηριστικό που θα καθορίσει την ύπαρξή του ως ανθρώπου, ως συζύγου, ως πατέρα και θα οδηγήσει την πορεία του ως συγγραφέα.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τι μπορεί να προκύψει από τη συνάντηση δύο διάσημων Σικελών, ανθρώπων του θεάτρου και συγγραφέων, οι οποίοι όμως έζησαν με διαφορά σχεδόν ενός αιώνα; Ο Αντρέα Καμιλέρι συνθέτει το μυθιστόρημα της ζωής του Λουίτζι Πιραντέλο, του σημαντικότερου ιταλού δραματουργού του 20ού αιώνα, που έχει τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ. Μια ζωή σημαδεμένη από τη δύσκολη σχέση με τον πατέρα του, ένα χαρακτηριστικό που θα καθορίσει την ύπαρξή του ως ανθρώπου, ως συζύγου, ως πατέρα και θα οδηγήσει την πορεία του ως συγγραφέα. Μια αφήγηση με πάθος που εκτυλίσσεται γύρω από το θέμα της ταυτότητας, θεμέλιο αυθεντικό και αναπόφευκτο για τη ζωή και το έργο του Πιραντέλο, το οποίο ο Καμιλέρι ερευνά με βλέμμα ανθρώπινο και αυστηρό.
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-375-555-9
Book pages: 
268
Book Dimensions: 
23χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Αντρέα Καμιλλέρι (γεν. Porto Empedocle, Σικελία, 1925) είναι σήμερα ο πιο πολυδιαβασμένος συγγραφέας της Ιταλίας. Άργησε ν' αφοσιωθεί στο γράψιμο, κι όταν το αποφάσισε, στα εξήντα του, η σειρά με ήρωα τον επιθεωρητή Μονταλμπάνο (που ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του Ισπανού συγγραφέα Μανουέλ Βάσκεθ Μονταλμπάν), έγινε αμέσως ένα μοναδικό εκδοτικό φαινόμενο. Ολόκληρη η Ιταλία, κι όχι μόνο η ιδιαίτερη πατρίδα του, η Σικελία, ερωτεύτηκε αυτόν το μεγάλο τεχνίτη της πλοκής και της γλώσσας, του "πατρικού" σικελικού ιδιώματος.

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-375-555-9
Book pages: 
268
Book Dimensions: 
23χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο