Product

Λόγια και ακόρντα

Product

Λόγια και ιστορίες από το χωριό των ποδηλάτων

Λόγια και απόκρυφη βουλγαρική γραμματεία στον ύστερο Μεσαίωνα

Κωδικός:
125786
Product Categories: 
Description: 

Στα πλαίσια της μελέτης αυτής παρουσιάζεται η ιστορία της λόγιας και της απόκρυφης βουλγαρικής γραμματείας κατά την περίοδο του ύστερου Μεσαίωνα. Αναδεικνύονται οι δεσμοί ανάμεσα στη βουλγαρική και την ελληνική λόγια και απόκρυφη γραμματεία, καθώς και οι επιρροές που δέχθηκε η πρώτη από τη δεύτερη και οι οποίες ουσιαστικά καθόρισαν τη πνευματική φυσιογνωμία του βουλγαρικού κόσμου μέχρι και σήμερα. Αναφορά γίνεται επίσης και στη βουλγαρική μετάφραση του Βίου του Βασιλείου του Νέου.

22,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στα πλαίσια της μελέτης αυτής παρουσιάζεται η ιστορία της λόγιας και της απόκρυφης βουλγαρικής γραμματείας κατά την περίοδο του ύστερου Μεσαίωνα. Αναδεικνύονται οι δεσμοί ανάμεσα στη βουλγαρική και την ελληνική λόγια και απόκρυφη γραμματεία, καθώς και οι επιρροές που δέχθηκε η πρώτη από τη δεύτερη και οι οποίες ουσιαστικά καθόρισαν τη πνευματική φυσιογνωμία του βουλγαρικού κόσμου μέχρι και σήμερα. Αναφορά γίνεται επίσης και στη βουλγαρική μετάφραση του Βίου του Βασιλείου του Νέου. Η μετάφραση αυτή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μελέτη της ιστορίας της μεσαιωνικής βουλγαρικής γραμματείας, καθώς κινείται μεταξύ της λόγιας και της απόκρυφης γραμματείας ενώ παράλληλα αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα των ισχυρών δεσμών που καλλιεργήθηκαν ανάμεσα στον βουλγαρικό και ελληνικό κόσμο την περίοδο του Μεσαίωνα.
Subtitle: 
Η περίπτωση του βίου του Βασιλείου του Νέου
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-12-1641-3
Book pages: 
254
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Ηλίας Ευαγγέλου γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε Θεολογία και Ιστορία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές και υπέβαλε τη Διδακτορική του Διατριβή. Ειδικεύτηκε στην παλαιοσλαβική γλώσσα και φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Sv. Kliment Ohridski της Σόφιας. Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ., όπου διδάσκει Εκκλησιαστική Γραμματεία και Πνευματικό Βίο των Σλαβικών Λαών.

Subtitle: 
Η περίπτωση του βίου του Βασιλείου του Νέου
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-12-1641-3
Book pages: 
254
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο