Product

Μάης 68

Product

Μάης '68

Μάης 68

Κωδικός:
131266
Manufacturer: 
Description: 

Οι εκδόσεις "Οξύ" γιορτάζουν την επέτειο των 40 ετών του σημαντικότερου νεανικού κινήματος και κυκλοφορούν ένα βιβλίο αφιερωμένο στον Μάη του '68.

Όσο και αν ο όρος Επανάσταση είναι προορισμένος να κεντρίζει το ανήσυχο της ανθρώπινης φύσης, κανένα κίνημα δεν θα συγκινήσει τόσο πολύ τόσους πολλούς και ανομοιογενείς ανθρώπους όσο το κίνημα εκείνης της Άνοιξης.

8,91 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι εκδόσεις "Οξύ" γιορτάζουν την επέτειο των 40 ετών του σημαντικότερου νεανικού κινήματος και κυκλοφορούν ένα βιβλίο αφιερωμένο στον Μάη του '68. Όσο και αν ο όρος Επανάσταση είναι προορισμένος να κεντρίζει το ανήσυχο της ανθρώπινης φύσης, κανένα κίνημα δεν θα συγκινήσει τόσο πολύ τόσους πολλούς και ανομοιογενείς ανθρώπους όσο το κίνημα εκείνης της Άνοιξης. Ο Μάης του '68 υπήρξε η μοναδική επανάσταση που ξεκίνησε από εξεγερμένους καλλιτέχνες και όχι από απομονωμένους διανοούμενους. Ήταν το κίνημα που μίλησε για την Τέχνη της καθημερινής ζωής. Ήταν η προσπάθεια να υπηρετηθεί η Ποίηση από την Επανάσταση όταν, έως τότε, σύμφωνα με τον Μπρετόν, η Ποίηση ήταν αυτή που ακολουθούσε. Ήταν η υπονόμευση του συστήματος των καταρρακωμένων αξιών και η επινόηση νέων, πλείστων νοήματος, ιδεών. Το βιβλίο "Μάης 68 - Η γιορτή της ποίησης, η ποίηση της γιορτής" είναι μια νεανική καρτ ποστάλ που στέλνει ο Χρόνος σε φίλους και συντρόφους και μαζί μια πρόσκληση στους φλεγόμενους και ανήσυχους νεαρούς που προετοιμάζουν τις επόμενες επαναστάσεις.
Subtitle: 
Η γιορτή της ποίησης, η ποίηση της γιορτής
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-436-192-9
Book pages: 
120
Book Dimensions: 
23χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1960. Είναι ποιητής, μεταφραστής και συγγραφέας. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, άρχισε να γράφει σε έντυπα όπως το "Ιδεοδρόμιο" του Λεωνίδα Χρηστάκη και η "Χιονάτη" του Βαγγέλη Κοτρώνη, και να συνθέτει ποιήματα και πεζογραφήματα. Κείμενά του δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά όπως η "Οδός Πανός", ο "Ήχος", το "Κάππα", η "Λέξη", η "Πολιορκία", και άλλα. Συνεργάστηκε για δέκα χρόνια με την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και το περιοδικό "Έψιλον". Διατήρησε τη σελίδα του βιβλίου στην εφημερίδα "City-Press". Ο τρόπος ζωής του τον οδήγησε στη συστηματική μελέτη των λεγόμενων "ιστορικών πρωτοποριών" (Φουτουρισμός, Dada, Υπερρεαλισμός), των Beat ποιητών και συγγραφέων, καθώς και του ρεύματος για την "υπέρβαση και την πραγμάτωση της Τέχνης" (Cobra, Λεττριστές, Καταστασιακοί). Καρπός αυτών των αναζητήσεών του είναι τα πολυσυζητημένα του βιβλία για τον William S. Burroughs, για την Internationale Situationniste, για τον Guy Debord, για τον Μάη του '68. Ίδρυσε και διηύθυνε την επιθεώρηση "Propaganda", όπου δημοσιεύτηκαν κρίσιμα κείμενα για την πολιτική και την κουλτούρα των καιρών μας. Έχει εργαστεί στο ελληνικό ραδιόφωνο, και συγκεκριμένα στο Δεύτερο Πρόγραμμα, στην ΕΡΑ4, στον Εν Λευκώ, στο Κόκκινο 105,5, και στο Κανάλι 1 Πειραιάς 90,4. Σήμερα διευθύνει τη σειρά "Αιφνίδια Ντοκιμαντέρ" στις εκδόσεις Γαβριηλίδης και το λογοτεχνικό περιοδικό/εγχείρημα "ΚΟΡΕΚΤ", μαζί με τον ποιητή Θάνο Σταθόπουλο, στις εκδόσεις Νεφέλη. Είναι μέλος του Κύκλου Ποιητών και της Εταιρείας Συγγραφέων.

Subtitle: 
Η γιορτή της ποίησης, η ποίηση της γιορτής
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-436-192-9
Book pages: 
120
Book Dimensions: 
23χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο