Product

Μέγας Αλέξανδρος

Product

Μέγας Αλέξανδρος

Μέγας Αλέξανδρος

Κωδικός:
123913
Αuthor: 
Description: 

Το παρόν βιβλίο δεν αποτελεί βιογραφία. Επιχειρεί να παρουσιάσει τις σημαντικότερες πτυχές ενός ιστορικού φαινομένου το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στο πρόσωπο του Αλεξάνδρου, ανεξαρτήτως της σημασίας του προσωπικού στοιχείου. Επομένως, η σύνθεση του βιβλίου είναι επίσης αποτέλεσμα μιας σκόπιμης επιλογής. Η καθαυτό αφήγηση της κατάκτησης συγκεντρώθηκε σε ένα συνοπτικό εισαγωγικό κεφάλαιο, το οποίο θα επιτρέψει στον αναγνώστη να γνωρίσει τις μεγάλες χρονολογικές φάσεις της κατάκτησης.

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το παρόν βιβλίο δεν αποτελεί βιογραφία. Επιχειρεί να παρουσιάσει τις σημαντικότερες πτυχές ενός ιστορικού φαινομένου το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στο πρόσωπο του Αλεξάνδρου, ανεξαρτήτως της σημασίας του προσωπικού στοιχείου. Επομένως, η σύνθεση του βιβλίου είναι επίσης αποτέλεσμα μιας σκόπιμης επιλογής. Η καθαυτό αφήγηση της κατάκτησης συγκεντρώθηκε σε ένα συνοπτικό εισαγωγικό κεφάλαιο, το οποίο θα επιτρέψει στον αναγνώστη να γνωρίσει τις μεγάλες χρονολογικές φάσεις της κατάκτησης. Η ουσία της ανάλυσης αφιερώνεται στην εξέταση των μεγάλων ερωτημάτων που εύλογα τίθενται: οι απαρχές της κατάκτησης και οι στόχοι του Αλεξάνδρου· το είδος και η βαρύτητα των αντιστάσεων που αντιμετώπισε· η οργάνωση των αντιστάσεων που αντιμετώπισε· η οργάνωση των κατακτημένων εδαφών· οι σχέσεις μεταξύ κατακτητών και κατακτηθέντων πληθυσμών. Pierre Briant, καθηγητής στο College de France (έδρα ιστορίας και πολιτισμού του Αχαιμενιδικού Κόσμου και της Αυτοκρατορίας του Αλεξάνδρου)
Subtitle: 
Τι γνωρίζω;
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-6731-92-8
Book pages: 
142
Book Dimensions: 
18χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Πιερ Μπριάν είναι καθηγητής στο College de France, κάτοχος της έδρας "Ιστορία και πολιτισμός του αχαιμενιδικού κόσμου και της αυτοκρατορίας του Αλεξάνδρου".

Subtitle: 
Τι γνωρίζω;
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-6731-92-8
Book pages: 
142
Book Dimensions: 
18χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο