Product

Μέγας Αλέξανδρος, η τέχνη της στρατηγικής

Product

Μέγας Αλέξανδρος: Από τη γη της Μακεδονίας έως τα πέρατα της Οικουμένης

Μέγας Αλέξανδρος, ο κυρίαρχος των δύο κόσμων

Κωδικός:
84492
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

"Ο κυρίαρχος των δύο κόσμων" της Judith Tarr είναι μια συναρπαστική ιστορία για τον Μέγα Αλέξανδρο και το πέρασμά του στην Αίγυπτο, ιδωμένη μέσα από τα μάτια της Μεριαμόν, κόρης του Φαραώ Νεκτανέμπο. Η Tarr καταφέρνει να αποδώσει, μέσα σε μία αξιοσημείωτη αληθοφανή ιστορία, μια ακριβή αίσθηση του χρόνου και του τόπου. Από τη στιγμή που η πλοκή δεν περιστρέφεται γύρω από τα δύο αυτά στοιχεία, η χρήση των χρησμών και του αποκρυφισμού ταιριάζει απόλυτα με τη χρονική περίοδο του συγκεκριμένου επιστημονικά ερευνημένου και ταυτόχρονα διασκεδαστικού ιστορικού μυθιστορήματος.

17,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

"Ο κυρίαρχος των δύο κόσμων" της Judith Tarr είναι μια συναρπαστική ιστορία για τον Μέγα Αλέξανδρο και το πέρασμά του στην Αίγυπτο, ιδωμένη μέσα από τα μάτια της Μεριαμόν, κόρης του Φαραώ Νεκτανέμπο. Η Tarr καταφέρνει να αποδώσει, μέσα σε μία αξιοσημείωτη αληθοφανή ιστορία, μια ακριβή αίσθηση του χρόνου και του τόπου. Από τη στιγμή που η πλοκή δεν περιστρέφεται γύρω από τα δύο αυτά στοιχεία, η χρήση των χρησμών και του αποκρυφισμού ταιριάζει απόλυτα με τη χρονική περίοδο του συγκεκριμένου επιστημονικά ερευνημένου και ταυτόχρονα διασκεδαστικού ιστορικού μυθιστορήματος. Πολύ απλά, δεν μπορούσα να το αφήσω κάτω ώσπου να φτάσω στην τελευταία του σελίδα". (Jean M. Auel, συγγραφέας του "Clan of the cave bear"). "Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα ιστορικά μυθιστορήματα των τελευταίων ετών. Κάνει το χαρακτήρα του Μεγάλου Αλέξανδρου περισσότερο αληθινό". (Marion Zimmer Bradley, συγγραφέας του "The mists of Avalon"). "Η ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχει λεχθεί αμέτρητες φορές, με αποτέλεσμα να έχει καταντήσει τετριμμένη, και ποτέ δεν πίστεψα ότι θα μπορούσε να εξιστορηθεί με τόση φρεσκάδα ποτέ ξανά. Όμως η εμπνευσμένη επιλογή της ηρωίδας της Tarr έδωσε μια καινούργια αντίληψη πάνω σε ένα θέμα τόσο οικείο, που τα ονόματα ακόμα και των πλέον ασήμαντων χαρακτήρων φτάνουν στο αυτί του αναγνώστη με χιλιάδες απόηχους. Η Μεριαμόν είναι ένας υπέροχος χαρακτήρας, ζεστός, δυνατός, ευγενικός, με διευρυμένη αντίληψη, γυναικείος μέχρι τις ρίζες... Αλλά ο αγαπημένος μου ήρωας στο έργο είναι ο Νικόλαος -δύσκολος, ειλικρινής, υπέροχα αισθησιακός- και οι αγαπημένες μου σκηνές είναι οι τρυφερές ιδιωτικές στιγμές ανάμεσα σε εκείνον και τη Μεριαμόν [...] Οι αρχαίοι πίστευαν με ευλάβεια στην ύπαρξη μιας υπερφυσικής πραγματικότητας, που διαχεόταν απόλυτα στην καθημερινή ζωή και μετέβαλλε κάθε πράξη και λέξη που είχε σημασία. Η Tarr δίνει σ' αυτή την πτυχή του αρχαίου νου την έκφραση και το βάρος που δικαιούται. Το ταξίδι στη Σίβα ήταν υπέροχο. Όλοι εκείνοι οι δαίμονες, η κακόβουλη γη, η αμμοθύελλα: το ερωτεύτηκα". (Cecelia Holland). "Ο κυρίαρχος των δύο κόσμων" είναι ένα βιβλίο που διαθέτει τη λάμψη του μπρούντζου και του χρυσού, στο οποίο η μαγεία πάλλεται όπως ο ήλιος το μεσημέρι στην καρδιά της ερήμου". (Susan Shwartz, συγγραφέας του "The grail of hearts)
Subtitle: 
Ιστορικό μυθιστόρημα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8325-43-9
Book pages: 
492
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

H Judith Tarr κατέχει πτυχίο ΜΑ στην Ιστορία από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Γέιλ με Ph.D. στις Μεσαιωνικές Σπουδές. Είναι επαγγελματίας συγγραφέας, με πολλά ιστορικά μυθιστορήματα στο ενεργητικό της. Ζει στην πόλη Τουσόν της Αριζόνα.

Subtitle: 
Ιστορικό μυθιστόρημα
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8325-43-9
Book pages: 
492
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο