Product

Μίκης Θεοδωράκης

Product

Μίκης Θεοδωράκης

Μίκης Θεοδωράκης

Κωδικός:
101840
Manufacturer: 
Description: 

Γιατί τάχα αυτό το σύντομο κείμενο "οργής" πήρε τη μορφή βιβλίου; Ίσως διότι πρέπει κάποτε να συνειδητοποιήσουμε πως δεν οφείλουμε να χτυπάμε τα γερά και δυνατά δένδρα, αλλά πως χρέος μας είναι να δρέπουμε με ευγνωμοσύνη τους εύχυμους καρπούς τους...

9,59 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Γιατί τάχα αυτό το σύντομο κείμενο "οργής" πήρε τη μορφή βιβλίου; Ίσως διότι πρέπει κάποτε να συνειδητοποιήσουμε πως δεν οφείλουμε να χτυπάμε τα γερά και δυνατά δένδρα, αλλά πως χρέος μας είναι να δρέπουμε με ευγνωμοσύνη τους εύχυμους καρπούς τους... Η ιστορία δε γράφεται με ψευτοδιανοουμενίστικους "παλικαρισμούς", αλλά με τη δύναμη των ανθρώπων οι οποίοι γνωρίζουν να ζουν με αφετηρία το Εμείς και όχι το Εγώ... Βεβαίως, το έργο του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη είναι και επιδεκτικό κριτικής, αλλά πώς είναι δυνατό να γίνει κριτική αντιμετώπιση από ανθρώπους οι οποίου αρέσκονται σε εντυπωσιασμούς υπό την επίνοια που προσφέρουν τα μπαράκια και τα λόγια της πεντάρας... Οι λιγοστές σελίδες του βιβλίου προσπαθούν να φωτίσουν το έργο του μεγάλου Μαέστρου ο οποίος τίμησε και τιμάει τη χώρα μας ανά τον κόσμο τα τελευταία πενήντα χρόνια. Ίσως τα δυναμικά εναύσματα βοηθήσουν σημαντικά τον αναγνώστη.
Subtitle: 
Άξιος εστί και οι διανοούμενοι
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8330-30-0
Book pages: 
127
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χρήστος Η. Χαλαζιάς γεννήθηκε στο Μεσολόγγι και από το 1967 ζει στην Αθήνα. Εργάζεται ως αρθογράφος στην έντυπη δημοσιογραφία και ως σχολιαστής στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Έχει εργασθεί σε Αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά καθώς επίσης και σε όλα σχεδόν τα ηλεκτρονικά μέσα. Άρθρα του έχουν αναδημοσιευτεί σε αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και αραβικά έντυπα. Ήταν διευθυντής της Επιθεώρησης "Για την Αριστερά", της "Επιθεώρησης για την Τέχνη και τον Πολιτισμό", του ελληνοαραβικού περιοδικού "Πολιτισμός" και του περιοδικού "Συνεργασία των λαών". Έργα του: "Ο ανθρωπισμός και η λίμπιντο του Φρόυντ", 1978· "Αγανάκτηση" (ποίηση), 1980· "Ανθρώπινο πρόσωπο" (ποίηση), 1980· "Παλαιστίνη: το δράμα ενός λαού" (ιστορική έρευνα), 1982· "Πυρηνικά εργοστάσια" (ιστορική έρευνα), 1983· "Η οικονομική καταστροφή των κατεχομένων εδαφών στην Παλαιστίνη", 1983· "Ποίηση και ποιητές" (δοκίμιο)· "Πέρσυ, πρόπερσυ και φέτος" (καταγραφή γεγονότων), 1992· "Παναγία η Γοργοεπηκόου Τσιπιανών" (λαογραφία)· "Ανδρέας Παπανδρέου: 31 χρόνια πολιτικής δημιουργίας"· "Χαρίλαος Τρικούπης: ο μεγάλος οραματιστής", 1996· "T.V.: έγκλημα ή επανάσταση;", 1997· "Οι αγώνες της ΕΑΣ 1990-1993", 1997· "Τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση;", 1999· "Κινηματογράφος: μια θεώρηση", 1999· "Το πολιτικό Ισλάμ", 2001, "Η Ιδεολογία του ΕΛΑ", 2002, "Παλαιστίνη δεν είναι μόνο Γη", 2003, "Κύπρος, 50 χρόνια σχέδια επί σχεδίων", 2004. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του "Χρονικού του 20ου αιώνα", στην εγκυκλοπαίδεια "Υδρία-Cambridge' s - Ήλιος", στο λεξικό "Εξάντας - Duden", στη "Μεγάλη Ιστορία του 20ου αιώνα" κ.ά. Είχε εκδώσει το πρώτο περιοδικό για τον Ελληνισμό με τον τίτλο "Ελληνισμός" και την εφημερίδα "Δόρυ".

Subtitle: 
Άξιος εστί και οι διανοούμενοι
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-8330-30-0
Book pages: 
127
Book Dimensions: 
17χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο