Product

Μαθηματικές μετρήσεις στην Αρχαία Ελλάδα

Product

Μαθηματικές ολυμπιάδες των ΗΠΑ

Μαθηματικές Ολυμπιάδες

Κωδικός:
104219
Description: 

Περιλαμβάνει 262 Προβλήματα:
-59 Αριθμητικής
-102 Άλγεβρας
-34 Σκέψης
-67 Γεωμετρίας
και
-113 Προτεινόμενα Προβλήματα με τις απαντήσεις τους.

11,01 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Περιλαμβάνει 262 Προβλήματα: -59 Αριθμητικής -102 Άλγεβρας -34 Σκέψης -67 Γεωμετρίας και -113 Προτεινόμενα Προβλήματα με τις απαντήσεις τους. Το βιβλίο "Μαθηματικές Ολυμπιάδες" είναι κύρια ένα χρήσιμο εργαλείο για τους μαθητές της πέμπτης τάξης Δημοτικού μέχρι και της τρίτης τάξης Γυμνασίου που έχουν ιδιαίτερη επίδοση στα μαθηματικά και επιθυμούν να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τη μαθηματική επίδοσή τους και να λάβουν μέρος στους Πανελλήνιους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία και υλοποιούν παραρτήματά της σε όλη την Ελλάδα. Ακόμη, ενδιαφέρει τους καθηγητές και τους δασκάλους που προσπαθούν να καλλιεργήσουν τη μαθηματική σκέψη στους μαθητές τους και να βελτιώσουν την επίδοσή τους στα μαθηματικά. Επίσης, ενδιαφέρει τους γονείς οι οποίοι ως μαθητές αγαπούσαν τα μαθηματικά και τώρα θέλουν να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους και να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Τα προβλήματα που αναφέρονται στο παρόν βιβλίο ανήκουν σε τέσσερις βασικές θεματικές κατηγορίες. Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει ένα πρόβλημα που έχει καταχωριστεί ως πρόβλημα Αριθμητικής να μπορεί να λυθεί με τα εργαλεία της Άλγεβρας και αντίστροφα. Τα προβλήματα είναι επιλεγμένα από μαθηματικούς διαγωνισμούς για μαθητές με ταλέντο στα μαθηματικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Ιαπωνία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα. Οι λύσεις τις οποίες δώσαμε προσπαθήσαμε να είναι απλές και πρωτότυπες και η δομή τους να βοηθάει τους μαθητές στην κατανόηση της διαδικασίας επίλυσης των προβλημάτων. Το τελευταίο κεφάλαιο αναφέρεται σε προτεινόμενες ασκήσεις στις οποίες δίνουμε τις απαραίτητες απαντήσεις.
Subtitle: 
Για μαθητές δημοτικού - γυμνασίου
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-14-1128-3
Book pages: 
235
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Σωτήρης Λουρίδας είναι πτυχιούχος του τμήματος μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην διαφορική γεωμετρία από το Πανεπιστήμιο του Ρόττερνταμ.
Μέλος της ομάδας των προπονητών καθηγητών των εθνικών ομάδων των μαθηματικών που συγκροτούνται για να λάβουν μέρος στους μαθηματικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα αλλά και τους διεθνείς: Β.Μ.Ο (Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες), Μεσογειακές Βαλκανικές Ολυμπιάδες, Ι.Μ.Ο (Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα).
Συγγραφέας των βιβλίων «Γεωμετρία», «Μαθηματικές Ολυμπιάδες», «Βαλκανικές Ολυμπιάδες» της Ε.Μ.Ε. (Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία).
Υπεύθυνος της «Άσκησης του μήνα» της Ε.Μ.Ε. και μέλος της συντακτικής επιτροπής του μαθηματικού περιοδικού «Ευκλείδης Β΄» της Ε.Μ.Ε.
Συμμετέχει στην επιτροπή διεξαγωγής μαθηματικών συνεδρίων.
Μέλος της Ε.Μ.Ε., της Α.Μ.S (American Mathematical Society), της «Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας» και της «Κυπριακής Αστροναυτικής Εταιρείας».
Εισηγητής Ελληνικών και διεθνών επιστημονικών συνεδρίων.
Problems coordinator της Ι.Μ.Ο (επιτροπής 45ης μαθηματικής Ολυμπιάδας).
Θεματολόγος για τους διαγωνισμούς της Ε.Μ.Ε, της Β.Μ.Ο, της Ι.Μ.Ο.
Εύφημος μνεία από το Μ.Ι.Τ (Massachusetts Institute of Technology U.S.A.)
Αρθρογράφος σε ελληνικά μαθηματικά περιοδικά σε επίπεδο μεθόδων επίλυσης και κατασκευής προβλημάτων επιπέδου Ολυμπιάδων και Βαλκανιάδων αλλά και διεθνών επιστημονικών μαθηματικών περιοδικών όπως το «Οctagon» και το «American mathematical monthly».
Αρχηγός μαθηματικών αποστολών για τη συμμετοχή σε διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς.
Συγγραφέας του βιβλίου για φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ «Ολοκληρώματα 1» που κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό οργανισμό Λιβάνη ενώ είναι στο στάδιο της παραγωγής τα εξής: «Ολοκληρώματα 2», «Διαφορικές εξισώσεις», «Διαφορικές εξισώσεις με μερικές παραγώγους», «Ακολουθίες-σειρές».
Επί σειρά ετών καθηγητής μαθηματικών Ανωτάτης Εκπαίδευσης.

Subtitle: 
Για μαθητές δημοτικού - γυμνασίου
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-14-1128-3
Book pages: 
235
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο