Product

Μακροοικονομική

Product

Μακροοικονομική

Μακροοικονομική

Κωδικός:
91212
Manufacturer: 
Description: 

Μέσω μιας επισκόπησης της σύγχρονης διαμάχης στη Μακροοικονομική, το βιβλίο αποτελεί γέφυρα ανάμεσα στα διδακτικά βιβλία ενδιάμεσης δυσκολίας και στο πιο προχωρημένο υλικό. Εστιάζει σε πρόσφατες μελέτες που τονίζουν παράλληλα την αυστηρότητα της νεοκλασικής προσέγγισης και την αποτυχία της αγοράς που αποτελεί την ουσία της κεϋνσιανής παράδοσης. Στο προχωρημένο προπτυχιακό επίπεδο, το βιβλίο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτοτελώς, ενώ στο μεταπτυχιακό επίπεδο είναι ένα απαραίτητο συμπλήρωμα στη μελέτη επιστημονικών περιοδικών και πιο προχωρημένων ερευνητικών μονογραφιών.

25,20 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Μέσω μιας επισκόπησης της σύγχρονης διαμάχης στη Μακροοικονομική, το βιβλίο αποτελεί γέφυρα ανάμεσα στα διδακτικά βιβλία ενδιάμεσης δυσκολίας και στο πιο προχωρημένο υλικό. Εστιάζει σε πρόσφατες μελέτες που τονίζουν παράλληλα την αυστηρότητα της νεοκλασικής προσέγγισης και την αποτυχία της αγοράς που αποτελεί την ουσία της κεϋνσιανής παράδοσης. Στο προχωρημένο προπτυχιακό επίπεδο, το βιβλίο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτοτελώς, ενώ στο μεταπτυχιακό επίπεδο είναι ένα απαραίτητο συμπλήρωμα στη μελέτη επιστημονικών περιοδικών και πιο προχωρημένων ερευνητικών μονογραφιών. Η κατανόηση του υλικού από τον αναγνώστη ενισχύεται μέσω των πολλών ερωτήσεων εξάσκησης.
Subtitle: 
Μια εισαγωγή σε προχωρημένες μεθόδους
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-218-390-Χ
Book pages: 
378
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο William Scarth έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, σχετικά με τις πολιτικές σταθεροποίησης που αντιμετωπίζουν οι μικρές ανοικτές οικονομίες, τον αποπληθωρισμό, τη μείωση του ελλείμματος, τα προβλήματα μη μοναδικότητας και τις επιδράσεις των θεσμικών αλλαγών στα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά σταθεροποίησης της μακροοικονομίας. Είναι συγγραφέας διδακτικών βιβλίων σε εισαγωγικό επίπεδο (μόνος του και σε συνεργασία με τον William Baumol και τον Alan Blinder) και σε ενδιάμεσο επίπεδο (με τον Greg Mankiw). Πέρα από την έρευνα και τη διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο McMaster και σε άλλα πανεπιστήμια στον Καναδά, την Αγγλία και την Αυστραλία, ο καθηγητής Scarth είναι Συνεργαζόμενος Ερευνητής στο Ινστιτούτο C.D. Howe, το κορυφαίο μη κερδοσκοπικό ινστιτούτο μελετών πολιτικής του Καναδά.

Subtitle: 
Μια εισαγωγή σε προχωρημένες μεθόδους
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-218-390-Χ
Book pages: 
378
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο