Product

Μαρτυρία ορθοδοξίας 1971

Product

Μαρτυρία της σάρκας

Μαρτυρία πίστεως

Κωδικός:
110367
Description: 

Το περιεχόμενο των κειμένων αναφέρεται σε γενικά ή και πιο ειδικά θέματα της χριστιανικής πίστεως, γεγονός που μας ώθησε να εντάξουμε τα κείμενα αυτά κάτω από τον ευρύ τίτλο "Μαρτυρία πίστεως". Διότι πιστεύουμε ότι μολονότι κατατίθενται ως προβληματισμοί θεμάτων του ορθόδοξου Χριστιανισμού, όμως αποτελούν συγχρόνως και μία μαρτυρία αυτού στη σύγχρονη εποχή: με σαφήνεια προβάλλεται ο Ιησούς Χριστός ως ο μόνος Λυτρωτής του κόσμου και η Ορθόδοξη Εκκλησία ως η κιβωτός της σωτηρίας του ανθρώπου.

7,47 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το περιεχόμενο των κειμένων αναφέρεται σε γενικά ή και πιο ειδικά θέματα της χριστιανικής πίστεως, γεγονός που μας ώθησε να εντάξουμε τα κείμενα αυτά κάτω από τον ευρύ τίτλο "Μαρτυρία πίστεως". Διότι πιστεύουμε ότι μολονότι κατατίθενται ως προβληματισμοί θεμάτων του ορθόδοξου Χριστιανισμού, όμως αποτελούν συγχρόνως και μία μαρτυρία αυτού στη σύγχρονη εποχή: με σαφήνεια προβάλλεται ο Ιησούς Χριστός ως ο μόνος Λυτρωτής του κόσμου και η Ορθόδοξη Εκκλησία ως η κιβωτός της σωτηρίας του ανθρώπου. Παράλληλα εκτίθενται οι πατερικές ως επί το πλείστον απόψεις σε πρακτικότερα θέματα της χριστιανικής ζωής, όπως της υπακοής, της βλασφημίας, της ακατακρισίας, του πολέμου.
Subtitle: 
Κείμενα ορθόδοξου χριστιανικού προβληματισμού
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-91478-1-Χ
Book pages: 
172
Book Dimensions: 
20χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο π. Γεώργιος Δορμπαράκης γεννήθηκε (1954) και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία (1972-1976) και ελληνική φιλολογία (1976-1980) στη Θεολογική και στη Φιλοσοφική Σχολή αντιστοίχως του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ πραγματοποίησε διετείς μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα Πατρολογία της
Θεολογικής Σχολής Αθηνών (1991-1993). Πλέον των τριάντα ετών (1979-2010) δίδαξε ως καθηγητής θεολόγος σε Γυμνάσια και Λύκεια του Λεκανοπεδίου Αττικής, ενώ τον Μάρτιο του 1986 χειροτονήθηκε κληρικός στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, στην οποία και υπηρέτησε μέχρι τον Ιανουάριο του 2013. Από τότε
μέχρι σήμερα ανήκει οργανικά στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού. Έχει συγγράψει αρκετά βιβλία, θεολογικού και πνευματικού περιεχομένου, και έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές. Είναι έγγαμος ιερέας, έχει τέσσερα παιδιά και πέντε εγγόνια.

Subtitle: 
Κείμενα ορθόδοξου χριστιανικού προβληματισμού
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-91478-1-Χ
Book pages: 
172
Book Dimensions: 
20χ12
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο