Product

Ματιές στα Βαλκάνια

Product

Ματιές στη θάλασσα

Ματιές στα ξένα

Κωδικός:
28269
Description: 

Η σχετική επιτυχία που εσημείωσε, προ διετίας, το "Βλέποντας και γράφοντας" -μια σειρά ιστορικών και καλλιτεχνικών δοκιμίων από διάφορα μέρη της Ευρώπης- ώθησε τον "Αετό" να μ' ερωτήσει, αν είχα πάει και αλλού. Δυστυχώς, είχα πάει...

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Η σχετική επιτυχία που εσημείωσε, προ διετίας, το "Βλέποντας και γράφοντας" -μια σειρά ιστορικών και καλλιτεχνικών δοκιμίων από διάφορα μέρη της Ευρώπης- ώθησε τον "Αετό" να μ' ερωτήσει, αν είχα πάει και αλλού. Δυστυχώς, είχα πάει... Τώρα, τα σημειώματα του τόμου αυτού, γραμμένα προ ετών, εδώ κι εκεί -από του 1923 μέχρι του 1937- έχουν προχείρως ταξινομηθεί κατά σειράν ... γεωγραφικήν, ώστε ν΄αφήνουν την εντύπωση στον αναγνώστην ότι επιχειρεί και κάποιον γύρο της Ευρώπης. Είναι ο φθηνότερος και ανετώτερος τρόπος για να μπορεί κανείς να τεξιδεύει, χωρίς να το κουνήσει από το σπίτι του. Οι φρόνιμοι άνθρωποι αυτό κάνουν... ("Αντί προλόγου")
Subtitle: 
Ιστορικά και καλλιτεχνικά σημειώματα
Publications Date: 
1966
Book pages: 
270
Book Dimensions: 
23χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Κύρος Α. Κύρου (1899-1970) υπήρξε διευθυντής της εφημερίδας "Εστία" μεταξύ των ετών 1950-1970, θέση στην οποία διαθέχθηκε τον μεγαλύτερο αδελφό του, Αχιλλέα Κύρου, που την είχε παραλάβει από τον πατέρα τους, Άδωνι Κύρου, το 1919, και αυτός, με τη σειρά του, από τον ποιητή Γεώργιο Δροσίνη, το 1898. Μετά το θάνατό του, η εφημερίδα μεταβιβάστηκε στον γιο του Άδωνι Κ. Κύρου. Ο Κύρος Κύρου υπήρξε, επίσης, λογοτέχνης, καθώς και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ), το 1951.

Subtitle: 
Ιστορικά και καλλιτεχνικά σημειώματα
Publications Date: 
1966
Book pages: 
270
Book Dimensions: 
23χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο