Product

Μελέτες για την ελληνική μουσική

Product

Μελέτες για την κατοικία στην Ελλάδα

Μελέτες για την ιστορία

Κωδικός:
84441
Description: 

Για όλους εμάς, τους ιστορικούς, από τη μια ως την άλλη άκρη του κόσμου, από τη Νέα Υόρκη ίσαμε το Τόκυο, περνώντας από το Τελ-Αβίβ, το Σαν Πάολο, την Ισταμπούλ, τη Μόσχα (μάλιστα, τη Μόσχα), το έργο του Fernand Braudel είναι παραδειγματικό, ερεθιστικό, περισσότερο από κάθε άλλο έργο του καιρού μας. Είναι πηγή από την οποία αναβλύζουν σκέψεις.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Για όλους εμάς, τους ιστορικούς, από τη μια ως την άλλη άκρη του κόσμου, από τη Νέα Υόρκη ίσαμε το Τόκυο, περνώντας από το Τελ-Αβίβ, το Σαν Πάολο, την Ισταμπούλ, τη Μόσχα (μάλιστα, τη Μόσχα), το έργο του Fernand Braudel είναι παραδειγματικό, ερεθιστικό, περισσότερο από κάθε άλλο έργο του καιρού μας. Είναι πηγή από την οποία αναβλύζουν σκέψεις. Είτε πρόκειται γι' αυτά τα σύντομα άρθρα όπου, με μερικές μόνο φράσεις, ανοίγουν οι δρόμοι για καινούριες θεωρητικές προσεγγίσεις, είτε πρόκειται για το έργο του, τη Μεσόγειο, αυτό το υπέροχο μνημείο, το γερό σαν βράχος, να αστράφτει ολόκληρο, και από το οποίο δεν έχουν αποκλειστεί καθόλου τα ανασκιρτήματα της βραχείας χρονολογίας, ή η ζωηρότητα του γεγονότος. Αντίθετα, φωτίζονται τέλεια οι αδιαχώριστες σχέσεις που τα συνδέουν με βαθύτερες και πιο βραδύρρυθμεςς μετεξελίξεις και με την ανεπαίσθητη εξέλιξη των δομών. [...] (από τον πρόλογο του Georges Duby, καθηγητή ιστορίας στο College de France)
Publications Date: 
1999
Book pages: 
127
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γάλλος ιστορικός και ακαδημαϊκός (1902-1985), ο γνωστότερος εκπρόσωπος της λεγόμενης "Σχολής των Annales", από το όνομα του ομότιτλου περιοδικού "Les Annales" που διηύθυνε από το 1948 ως το 1964. Τα κυριότερα έργα του είναι: "Η Mεσόγειος και ο μεσογειακός κόσμος την εποχή του Φιλίππου Β' της Ισπανίας" (1949, β' εκδ. 1966, γ' αναθ. εκδ. 1979), "Γραμματική των πολιτισμών" (1963), "Υλικός πολιτισμός, οικονομία και καπιταλισμός, 15ος-18ος αιώνας" (1969-79) -έχουν μεταφραστεί όλα και κυκλοφορούν στα ελληνικά-, καθώς και η οκτάτομη "Οικονομική και κοινωνική ιστορία της Γαλλίας" ("Histoire economique et sociale de la France"), σε συνεργασία με τον E. Labrousse (1977-1982).

Publications Date: 
1999
Book pages: 
127
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο