Product

Μελανίππη

Product

Μελανόμορφα γαμήλια αγγεία από τις πυρές θυσιών στο Ιερός της Ελευσίνας

Μελανό μονοπάτι

Κωδικός:
84193
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Δύο παράλληλοι κόσμοι: εκείνος της σπαρασσόμενης Ιρλανδίας όπου γεννήθηκε και έδρασε ο ΙΡΑ κι εκείνος των χριστιανών Τούρκων της Μικράς Ασίας μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σ' αυτούς βυθίζεται ο Τζόζεφ Ο' Νιλ για να ανιχνεύσει τη μοίρα δύο ανδρών που δεν γνώρισε ποτέ κι ούτε γνωρίστηκαν ποτέ μεταξύ τους, σημάδεψαν όμως βαθιά τη ζωή του. Ο Τούρκος παππούς του, ξενοδόχος και επιχειρηματίας στη Μερσίνα, θεωρήθηκε από τους Άγγλους κατάσκοπος των Γερμανών κι άφησε μια ιλιγγιώδη μαρτυρία της εμπειρίας του στις αποικιακές φυλακές.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Δύο παράλληλοι κόσμοι: εκείνος της σπαρασσόμενης Ιρλανδίας όπου γεννήθηκε και έδρασε ο ΙΡΑ κι εκείνος των χριστιανών Τούρκων της Μικράς Ασίας μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σ' αυτούς βυθίζεται ο Τζόζεφ Ο' Νιλ για να ανιχνεύσει τη μοίρα δύο ανδρών που δεν γνώρισε ποτέ κι ούτε γνωρίστηκαν ποτέ μεταξύ τους, σημάδεψαν όμως βαθιά τη ζωή του. Ο Τούρκος παππούς του, ξενοδόχος και επιχειρηματίας στη Μερσίνα, θεωρήθηκε από τους Άγγλους κατάσκοπος των Γερμανών κι άφησε μια ιλιγγιώδη μαρτυρία της εμπειρίας του στις αποικιακές φυλακές. Ο άλλος παππούς, Ιρλανδός εργάτης και λαθροθήρας, ξακουστό μέλος του ΙΡΑ στο Κορκ, συνελήφθη τελικά για τη δολοφονία Βρετανού ναυάρχου. Ανατρέχοντας σ' αυτές τις πολυτάραχες ζωές, ο εγγονός σηκώνει το πέπλο της σιωπής που κάλυπτε τα τραγικά μυστικά τους και ξεδιπλώνει μια απίστευτη όσο και αληθινή ιστορία μυστηρίου, κατασκοπίας, τρομοκρατίας και πολιτικής.
Subtitle: 
Από τα κρησφύγετα του ΙΡΑ στις φυλακές της Βηρυτού
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-221-276-4
Book pages: 
428
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τζόζεφ Ο' Νιλ γεννήθηκε το 1964 στο Κορκ της Ιρλανδίας. Είναι δικηγόρος και ζει με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο. Εκτός από το "Μελανό μονοπάτι", έχει γράψει δύο μυθιστορήματα: "This is the life" (1991) και "The breezes" (1995).

Subtitle: 
Από τα κρησφύγετα του ΙΡΑ στις φυλακές της Βηρυτού
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-221-276-4
Book pages: 
428
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο