Product

Μεταφυσικής προλεγόμενα

Product

ΜέταΦΩΝ τεστ

Μεταφυτεύοντας την αρχαία αγορά

Κωδικός:
146673
Description: 

Το έργο "Μεταφυτεύοντας την αρχαία αγορά" (Transplanting the Agora) διερευνά την εμπειρία των Ελλήνων στην Αυστραλία. Ξεκινώντας από τους πρώτους Έλληνες μετανάστες που έφτασαν στα μέσα του δεκάτου ενάτου αιώνα, περιγράφει τους λόγους της μετανάστευσης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κορυφαία περίοδο της Ελληνικής μετανάστευσης μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αναλύει το ρόλο της μεταναστευτικής πολιτικής της Αυστραλίας, και τη στάση του κοινού απέναντι στους Έλληνες κατά την άφιξή τους.

40,26 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το έργο "Μεταφυτεύοντας την αρχαία αγορά" (Transplanting the Agora) διερευνά την εμπειρία των Ελλήνων στην Αυστραλία. Ξεκινώντας από τους πρώτους Έλληνες μετανάστες που έφτασαν στα μέσα του δεκάτου ενάτου αιώνα, περιγράφει τους λόγους της μετανάστευσης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κορυφαία περίοδο της Ελληνικής μετανάστευσης μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αναλύει το ρόλο της μεταναστευτικής πολιτικής της Αυστραλίας, και τη στάση του κοινού απέναντι στους Έλληνες κατά την άφιξή τους. Ο Γιάννης Δημητρέας αναγνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι μετανάστες κατά την εγκατάστασή τους σε μια νέα χώρα και τις επιπτώσεις των διακρίσεων, και δείχνει πως ορισμένες ομάδες προόδευσαν περισσότερο από άλλες. Διερευνά τη συμμετοχή των Ελλήνων στα πολιτικά κινήματα που έγιναν κινητήριος δύναμη της πολυπολιτισμικότητας στην Αυστραλία, και τη συνεισφορά των Ελλήνων στην ευρύτερη Αυστραλιανή κοινότητα. Οι Έλληνες μετανάστες έφεραν μαζί τους βαθιά ριζωμένα μοντέλα κοινοτικής ζωής και ισχυρές πολιτισμικές παραδόσεις. Ο Δημητρέας υποστηρίζει ότι το πολιτισμικό κεφάλαιο που απορρέει από το ιστορικό και μυθολογικό παρελθόν της Ελλάδας έπαιξε κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη μιας Ελληνο-Αυστραλιανής ταυτότητας.
Subtitle: 
Ελληνική εγκατάσταση στην Αυστραλία
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-02-2352-1
Book pages: 
349
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δρ. Γιάννης Δημητρέας είναι παιδί Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία. Δίδαξε στη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Αυστραλία για δεκαέξι χρόνια μαθήματα που αφορούσαν την Ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό, και στα Αγγλικά, Κοινωνιολογία και Πολυπολιτισμικές Σπουδές.

Subtitle: 
Ελληνική εγκατάσταση στην Αυστραλία
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-02-2352-1
Book pages: 
349
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο