Product

Μηχανές που σκέφτονται

Product

Μηχανή αναζήτησης

Μηχανές της λογικής

Κωδικός:
121280
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

O Martin Davis, ένας από τους πρωτοπόρους της ανάπτυξης της επιστήμης των υπολογιστών, παρουσιάζει μια μαγευτική εικόνα της ιστορίας της δημιουργίας και εξέλιξης των υπολογιστών.

25,68 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

O Martin Davis, ένας από τους πρωτοπόρους της ανάπτυξης της επιστήμης των υπολογιστών, παρουσιάζει μια μαγευτική εικόνα της ιστορίας της δημιουργίας και εξέλιξης των υπολογιστών. Σε αυτό το βιβλίο, παρακολουθούμε την πορεία της αποκρυστάλλωσης των λογικών εννοιών πάνω στις οποίες βασίζονται οι υπολογιστές μέσα από τις ζωές μιας ομάδας λαμπρών νεωτεριστών, κυρίως Γερμανών και Βρετανών, που καλύπτουν μια περίοδο τριών αιώνων: των G.W. Leibniz, George Boole, Gottlob Frege, Georg Cantor, David Hilbert, Kurt Godel και Alan Turing. Κάθε ένας από αυτούς, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ενδιαφερόταν για τη φύση των ανθρώπινων συλλογισμών και ήταν αποφασισμένος να συμβάλει στην ανάπτυξη μιας βαθύτερης κατανόησης του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι εξάγουν συμπεράσματα, με λίγα λόγια, πώς χρησιμοποιούμε τη λογική. Κανείς από αυτούς, εκτός από τον Alan Turing που έζησε στη δική μας εποχή, τον 20ό αιώνα, δεν κατάλαβε πως το έργο τους θα αποτελούσε το διανοητικό πλαίσιο μέσα από το οποίο θα αναδυόταν ο ψηφιακός υπολογιστής γενικής χρήσης. Αυτό το βιβλίο δίνει μια σφαιρική εικόνα της ιστορίας και υπογραμμίζει τη δύναμη των ιδεών. Οι αναγνώστες θα αποκομίσουν μια αποκαλυπτική κατανόηση του πώς και γιατί λειτουργούν οι υπολογιστές καθώς και πώς προέκυψαν οι αλγόριθμοι που βρίσκονται μέσα τους.
Subtitle: 
Η συνεισφορά των μαθηματικών στην ανάπτυξη των υπολογιστών: Ο δρόμος από τον Leibniz ως τον Turing
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7651-54-5
Book pages: 
363
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Martin Davis (Νέα Υόρκη, 1928) είναι διακεκριμένος λογικός, γνωστός για την πρωτοποριακή εργασία του πάνω στην αυτόματη παραγωγή θεωρημάτων και για τη συμβολή του στην επίλυση του δέκατου προβλήματος του Hilbert, για την οποία τιμήθηκε από τη Mathematical Association of America με τα βραβεία Chauvenet και Lester R. Ford, καθώς και με το βραβείο Leroy P. Steele από την American Mathematical Society. Το 1950 πήρε το Ph.D. από το Πανεπιστήμιο του Princeton με επιβλέποντα τον Alonzo Church. Επινόησε μαζί με τον Putnam τον αλγόριθμο DPLL. Το βιβλίο του "Computability and Unsolvability" (1958) χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα ελάχιστα πραγματικά κλασικά έργα για την επιστήμη των υπολογιστών. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Ο Davis είναι ομότιμος καθηγητής στο Courant Institute of Mathematical Science του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, όπου δίδασκε από το 1956 μαθηματικά και υπολογιστές. Σήμερα είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Μπέρκλεϋ, όπου και διαμένει.

Subtitle: 
Η συνεισφορά των μαθηματικών στην ανάπτυξη των υπολογιστών: Ο δρόμος από τον Leibniz ως τον Turing
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-7651-54-5
Book pages: 
363
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο