Product

Μοιρασμένα χιλιόμετρα

Product

Μοιράστε τα δώρα!

Μοιρασμένος ουρανός

Κωδικός:
140908
Description: 

Ο "Μοιρασμένος ουρανός" αποτελεί το πρώτο μυθιστόρημα της Κρίστα Βολφ, ένα κείμενο που το 1963 ήδη κατά την προδημοσίευσή του σε περιοδικό γνώρισε τεράστια επιτυχία και μέσα σε ένα χρόνο έφτασε τα 160.000 αντίτυπα. Η άμεση μεταφορά του στον κινηματογράφο στερέωσε τη θέση της συγγραφέως στα πολιτιστικά συμφραζόμενα της Ανατολικής Γερμανίας, παρ’ όλη την κρατική αντίδραση που απαιτούσε από τους συγγραφείς προσήλωση στα ιδεώδη του σοσιαλιστικού ρεαλισμού, κάτι που φαινόταν να μην εκπληρώνει το μυθιστόρημα της Βολφ.

13,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Ο "Μοιρασμένος ουρανός" αποτελεί το πρώτο μυθιστόρημα της Κρίστα Βολφ, ένα κείμενο που το 1963 ήδη κατά την προδημοσίευσή του σε περιοδικό γνώρισε τεράστια επιτυχία και μέσα σε ένα χρόνο έφτασε τα 160.000 αντίτυπα. Η άμεση μεταφορά του στον κινηματογράφο στερέωσε τη θέση της συγγραφέως στα πολιτιστικά συμφραζόμενα της Ανατολικής Γερμανίας, παρ’ όλη την κρατική αντίδραση που απαιτούσε από τους συγγραφείς προσήλωση στα ιδεώδη του σοσιαλιστικού ρεαλισμού, κάτι που φαινόταν να μην εκπληρώνει το μυθιστόρημα της Βολφ. Το κείμενο μεταφράστηκε σε περισσότερες από 20 γλώσσες και διδάχτηκε στα σχολεία ως αντιπροσωπευτικό δείγμα της ζωής στην Ανατολική Γερμανία.
Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-12-1780-0
Book pages: 
300
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Κρίστα Βολφ γεννήθηκε το 1929 στο Λάντσμπεργκ της Ανατολικής Γερμανίας. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Σπούδασε γερμανική φιλολογία στην Ιένα και τη Λειψία. Εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτιδα σε διάφορα περιοδικά. Το 1963 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά της "Ο μοιρασμένος ουρανός", που κέρδισε το βραβείο "Χάινριχ Μαν" της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Γ.Λ.Δ.
Είναι μία από τις σπουδαιότερες συγγραφείς της γενιάς της. Έχει τιμηθεί με τα λογοτεχνικά βραβεία Τέοντορ Φοντάνε, Γκέοργκ Μπύχνερ, το 1980 και Βίενερ Σταατσπρέις, το 1985. Τα έργα της, τόσο τα δοκίμια όσο και τα μυθιστορήματα, έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Άλλα έργα της είναι τα εξής: "Μήδεια" (που κυκλοφορεί επίσης από τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη), "Σκέψεις για την Κρίστα Τ.", "Παιδικά μοτίβα", "Κανένας τόπος πουθενά", "Συνεχής προσπάθεια", κ.ά.

Publications Date: 
2009
Book ISBN: 
960-12-1780-0
Book pages: 
300
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο