Product

Μοιρολα3

Product

Μοιρολόγια Πόρου Λευκάδας

Μοιρολόγια μιας Μανιάτισσας

Κωδικός:
11130
Description: 

Τούτο το βιβλίο με τους ποιητές, που σατίριζαν τα πάντα με πολύ χιούμορ μοιρολόγια περιλαμβάνει και μερικές σάτιρες που λέγονται "τραγουδιούνται" στο σκοπό του μοιρολογιού. Η Μάνη είναι γνωστή για τα μοιρολόγια της, δεν είναι γνωστή όμως για τις σάτιρες, για τους σατιρικούς ανώνυμους ποιητές που σατίριζαν τα πάντα με πολύ χιούμορ και πολύ ταλέντο, αλλά ελάχιστα δείγματα αυτής της επίδοσης έχουν διασωθεί. Οι παρακάτω στίχοι είναι από σάτιρα που έγινε με την ευκαιρία του τελευταίου διμοψηφίσματος σχετικά με τη βασιλεία:

11,50 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τούτο το βιβλίο με τους ποιητές, που σατίριζαν τα πάντα με πολύ χιούμορ μοιρολόγια περιλαμβάνει και μερικές σάτιρες που λέγονται "τραγουδιούνται" στο σκοπό του μοιρολογιού. Η Μάνη είναι γνωστή για τα μοιρολόγια της, δεν είναι γνωστή όμως για τις σάτιρες, για τους σατιρικούς ανώνυμους ποιητές που σατίριζαν τα πάντα με πολύ χιούμορ και πολύ ταλέντο, αλλά ελάχιστα δείγματα αυτής της επίδοσης έχουν διασωθεί. Οι παρακάτω στίχοι είναι από σάτιρα που έγινε με την ευκαιρία του τελευταίου διμοψηφίσματος σχετικά με τη βασιλεία: Άκου, αφέντη βασιλιά, θε να σου δώσω απηλογιά μην το 'χεις βάρος στην καρδιά όπου δε σε ψηφίσασι Ιούδες παλιο-Κρητικοί και Αθηναίοι άθεοι, του Πειραιά γυφτολογιά, της Σαλονίκης προσφυγιά, τουρκόσποροι του κερατά, Βολιώτες και Λαρισσινοί όλοι ΕΑΜ οι Βούλγαροι και κόκκινοι της Κοκκινιάς, της Πάτρας τα μιάσματα...
Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-205-355-0
Book pages: 
96
Book Dimensions: 
17χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Βούλα Δαμιανάκου, γέννημα της Μάνης (Πάνιτσα Λακωνίας, 1914) υπήρξε πεζογράφος, ποιήτρια, μεταφράστρια, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης. Σύντροφος και συνεργάτις του Βασίλη Ρώτα. Ήταν η γυναίκα που φιλοξένησε τον διωκόμενο ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτζαλάν.
Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, στις 19 Σεπτεμβρίου 2016.

Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-205-355-0
Book pages: 
96
Book Dimensions: 
17χ11
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο